За рік українська авіація завдала понад 4400 ударів по позиціях росіян

За рік українська авіація завдала понад 4400 ударів по позиціях росіян

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення росії українська авіація здійснила понад 4400 авіаударів по позиціях загарбників.

Як передає Укрінформ, про це командування Повітряних сил Збройних сил України повідомляє у Телеграмі.

“За рік війни ударна авіація Повітряних сил завдала понад 4400 групових авіаударів по опорних пунктах, позиціях, логістиці, бойовій техніці та живій силі ворога. Здійснено більше 5300 бойових вильотів на винищувальне прикриття”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначили у командуванні Повітряних сил, “ефективність та результат бойової роботи авіації напряму залежить від правильних та точних штурманських розрахунків. Саме штурман швидко здійснює вибір оптимального маршруту польоту, порядку подолання протиповітряної оборони противника, вихід на ціль, вибір необхідних засобів ураження, розрахунок пального для виконання завдання та інші”.

“Сьогодні 28 лютого штурмани авіації Збройних сил України відзначають своє професійне свято, відзначають на бойових постах, детально розписуючи черговий авіаудар по російському загарбнику”, - ідеться у повідомленні.

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук подякував усім військовослужбовцям штурманської служби за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Читайте також: Захист неба і літаки F-16: командувачі сил ППО України та США обговорили співпрацю

Він нагадав, що “за рік з моменту російського вторгнення понад 30 військовослужбовців штурманських служб Повітряних сил відзначено державними нагородами, трьом із них присвоєно звання Героя України: підполковнику Едуарду Вагоровському (посмертно, 39 брТА), майору Роману Чехуну (посмертно, 7 брТА) та капітану Олегу Пасічнику (7 брТА)”.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 28 лютого 2023 року ліквідували близько 149 тисяч 240 російських військовослужбовців та знищили 300 літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-