Захист неба і літаки F-16: командувачі сил ППО України та США обговорили співпрацю

Захист неба і літаки F-16: командувачі сил ППО України та США обговорили співпрацю

Укрінформ
Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук обговорив із командувачем Повітряних сил США в Європі та Африці генералом Джеймсом Хекером посилення спроможностей української системи ППО в контексті можливої передачі літаків F-16.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Повітряних сил ЗСУ повідомила в Телеграмі.

"Днями відбулась телефонна розмова з командувачем Повітряних сил США в Європі та Африці генералом Джеймсом Хекером. Розповів про 365 днів битви за українське небо, про поточну ситуацію на фронті, окремі питання організації протиповітряної оборони України", – зазначив Олещук.

Також командувачі обговорили перспективні напрямки двостороннього співробітництва щодо постачання військової техніки, озброєння і боєприпасів у межах міжнародної технічної допомоги Україні, зокрема посилення спроможностей української системи ППО.

Читайте також: Для повного захисту українського неба потрібно прибрати авіаційне табу - Президент

Командувач Повітряних сил ЗСУ подякував генералу Хекеру, керівництву та народу Сполучених Штатів за послідовну підтримку України.

Читайте також: Залужний обговорив із генералом Міллі посилення української ППО

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеба, тема надання Україні літаків зрушила з мертвої точки, українська сторона донесла до партнерів, що цьогоріч має отримати всі необхідні для перемоги типи зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-