Тема надання Україні літаків зрушила з мертвої точки - Кулеба

Тема надання Україні літаків зрушила з мертвої точки - Кулеба

Укрінформ
Тема надання Україні літаків зрушила з мертвої точки, українська сторона донесла до партнерів, що в цьому році нам необхідно отримати всі необхідні для перемоги типи зброї.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Зрушила (тема літаків, – ред.). І коли вона буде рухатися зі швидкістю, сподіваємося, того ж літака, то ми швидко прийдемо до результату. А взагалі у нас задача дуже проста, вона артикульована нами партнерам, і партнери її усвідомлюють, що в цьому році нам треба отримати всі необхідні типи зброї, які потрібні нам для перемоги», - сказав Кулеба. 

Читайте також: Питання постачання Україні танків Leopard перебуває на фінальній стадії - Кулеба

Він спрогнозував, що на новій зустрічі у форматі Рамштайн у лютому будуть нові рішення про постачання Україні зброї різного типу, «тому що у нас велика війна, і на цій війні потрібні великі обсяги зброї». 

«У нас залишилося три великих питання: одне, я вважаю, майже вирішене – це танки, а дві опції, які ще не відкриті, - це далекобійні ракети... і бойові літаки. Але вже можна побачити в інформаційному просторі, як з’являються перші повідомлення, що хтось десь вже обговорює тему літаків. Раніше цього не було, а зараз це вже реальність», - акцентував очільник МЗС. 

Читайте також: Для завершення війни Україні потрібно якнайшвидше надати всю необхідну зброю – Джонсон

Як повідомлялося, перед цим глава української дипломатії заявив, що питання постачання Україні танків Leopard 2 перебуває на фінальній стадії, залишилося зробити останні «пів кроку».

Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-