лукашенко заявив про «унікальний момент» для завершення війни в Україні

лукашенко заявив про «унікальний момент» для завершення війни в Україні

Укрінформ
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив про "унікальний момент" для завершення "конфлікту в Україні" - каже, що це потрібно зробити, "поки росія не розгорнула свою економіку в повному обсязі та не поставила її на військові рейки".

Як передає Укрінформ, про таке пише БЕЛТА.

"Зараз склалася унікальна ситуація (я це бачу і інтуїтивно відчуваю), коли можна покласти край цьому конфлікту. Іншого такого може не бути", – цитує видання диктатора.

При цьому він заявив, що війна москви проти Києва - "забезпечення безпеки для росії – щоб з території України ніколи не було ознак агресії стосовно росії". Він також заявив, що нібито російська влада, "як і з перших днів", готова робити кроки до мирних переговорів, а ось Україна "відмовилася від вже готового плану, який лежав на столі" за наполяганням "Заходу та американців".

Читайте також: Дуда: лукашенко добре знає, що участь у війні проти України означатиме для нього кінець

Також він вважає, що якщо спалахне конфлікт між США і Китаєм, то "про українців все забудуть, тому домовлятися треба вже зараз".

"Тому немає іншого шляху, як укласти мирний договір зараз. Без попередніх умов", – заявив лукашенко.

Читайте також: Візит лукашенка до Пекіна підтверджує бажання КНР поглибити зв’язки з росією - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко має намір зустрітися з президентом Китаю Сі Цзіньпіном. У Інституті вивчення війни не виключають, що візит може мати на меті пошук способів для росії й Китаю ухилитися від санкцій у разі відправки росії летальної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-