росія тримає у Чорному  морі один ракетоносій

росія тримає у Чорному морі один ракетоносій

Укрінформ
У Чорному морі станом на 7:30 понеділка на бойовому чергуванні перебував один російський ракетоносій.

Про це у телемарафоні "Єдині новини" поінформував речник Одеської ОВА Сергій Братчук, відповідаючи на питання щодо ситуації з ракетоносіями, які виходять на бойове чергування у Чорному морі, і про те, що раніше була оголошена повітряна тривога, і певна загроза з моря теж може бути, передає кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, що вона (загроза з моря – ред.) залишається. Тут уже кілька днів поспіль ракетоносії були відсутні. А наразі, за інформацією станом на 7:30, у морі на бойовому чергуванні є один ракетоносій. Розуміємо, що може активізуватися і ворожа авіація», - сказав Братчук.

Читайте також: ППО збила над Києвом дев'ять «шахедів», військова адміністрація назвала мету атаки ворога

Згодом Оперативне командування «Південь» у Фейсбуці  уточнило, що у Чорному морі перебуває на бойовому чергуванні підводний човен із чотирма ракетами типу «Калібр».

«Корабельне угруповання ворога в Чорному морі тримається на безпечній відстані від контрольованого Україною берега. Наразі це 6 кораблів, серед яких виведений зранку 1 підводний ракетоносій, споряджений 4 ракетами типу «Калібр», - йдеться у повідомленні ОК "Південь".

Як повідомлялося, 25 лютого керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що росія збільшила угруповання кораблів у Чорному морі до дев'яти, серед них один ракетоносій із вісьмома ракетами типу «Калібр».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-