Зеленський закликав надати далекобійну зброю для захисту цивільних

Зеленський закликав надати далекобійну зброю для захисту цивільних

Укрінформ
Президент України заявляє, що далекобійна зброя – це, в першу чергу, захист цивільного населення, і її дуже не вистачає Україні.

Про це Володимир Зеленський сказав на пресконференції «Лютий. Рік незламності» у Києві, передає Укрінформ.

«Треба роз’яснювати партнерам, що далекобійна зброя – це захист цивільного населення. Тому що в уявлені багатьох держав є, що Україні потрібна далекобійна зброя, щоб бити по рф. І цей наратив розповсюджують різні інституції, і не тільки в рф. А в багатьох столицях світу», - заявив глава держави.

За його словами, десь це дезінформація, десь інформаційна політика, десь внутрішні побоювання, що Україні не можна надавати таку зброю. І тому треба публічно говорити і працювати над тим, щоб було розуміння, що «рф спеціально поставила на таку відстань свою зброю на нашій тимчасово окупованій території, щоб вбивати цивільне населення. І нам треба вражати ці цілі, захищаючи наших людей. У нас є Херсон, і я дуже довго пояснював яка там ситуація», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Сунак закликатиме лідерів G7 надати Україні далекобійні ракети та літаки

Він нагадав, що рф б’є по Херсону з іншого берега Дніпра, вбиває мирних людей, і ці речі треба проговорювати міжнародним партнерам.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Володимир Зеленський дав у Києві другу велика пресконференцію від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Захід тривав 2,5 години. За даними Офісу Президента, загалом було акредитовано понад 300 осіб із близько 170 медіа. Захід транслювався наживо на ресурсах Офісу глави держави та телемарафону "Єдині новини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-