Україна сама визначить, у якому форматі ставити крапку у війні з росією - Зеленський

Україна сама визначить, у якому форматі ставити крапку у війні з росією - Зеленський

Укрінформ
росіяни мають припинити бомбардування українських міст і сіл та вбивства наших цивільних, і тоді Україна скаже, у якому форматі буде дипломатично ставитися крапка у цій війні.

Про це під час пресконференції для ЗМІ заявив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання, чи може Україна перемогти на полі бою і чи думаєте він, що врешті-решт доведеться сісти за стіл перемовин з росією, можливо, навіть піти на якийсь компроміс і говорити з президентом рф володимиром путіним, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, росіяни мають поважати наше право жити на рідній землі і вони мають вийти з території України.

Читайте також: Зеленський заявив, що не може сісти за стіл перегорів із путіним

«Припиніть нас бомбити, припиніть вбивати цивільне населення, припиніть вбивати всю нашу інфраструктуру, енергетику, питну воду. Припиніть бомбування міст, сіл, вбивати просто тварин - собак, котів, припиніть палити ліси. Ось все це вони (рф – ред.) припиняють, і тоді ми їм скажемо, у якому форматі ми будемо дипломатично ставити крапку», - заявив він.

Зеленський уточнив, що росіяни навіть не приховують своїх атак.

«Чому б не захопити атомну станцію? Чому б не взяти іранські дрони і не вбивати цивільне населення (України – ред.), на руках якого не автомати, до речі, були, а діти? І після цього, після такої картини світу, як ви вважаєте, чи ми, українці, можемо сісти зараз за стіл перемовин ось з цим усім? І ось тут буде вам відповідь. Я не знаю, що це. У нас це називають рашизм», - сказав Президент.

Зеленський також заявив, що Україні треба бути сильною на полі бою, щоб і в перемовинах бути сильною. Тому важливо звільнити від російських загарбників якомога більше територій.

"Ми повинні бути сильними. Щоб бути сильними у будь-яких перемовинах, Україна повинна бути сильною на полі бою. Тоді ви можете дійсно дійти до справедливого миру на умовах цивілізованого світу. Мені здається, це - найголовніше. Якщо ти відступаєш, якщо тебе окупували, тебе принижують, це росія вже робила, коли вони дійшли до Києва, коли окупували нашу державу (частину території під час повномасштабного наступу – ред.) і вони це робили, ви бачили, як вони себе вели, вони ставили якісь умови, катували людей. То ми знаємо результат, коли вони сильні, а ми окуповані", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський прокоментував слова генерала Міллі про важкість вигнання росіян з України

Він додав, що необхідно максимально звільнити українські території від загарбників: "Це для нас важливо, ми будемо більш сильними".

Президент також наголосив, що завдяки народу України, Збройним Силам і владі ми не втратили державу. Звертаючись до українців за кордоном , Зеленський сказав, що без них держава не може бути потужною, і закликав пам'ятати, що вони є українцями. Зеленський додав, що хотів би, щоб після перемоги, українці повернулись додому, до нормального життя.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський наголошував, що тиснути на Україну у питанні щодо можливих переговорів чи домовленостей з росією задля завершення війни неможливо і не має сенсу, інакше росія прийде далі в Європу тиснути на незалежні європейські держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-