Зеленський нагородив капеланів, які служать у ЗСУ

Зеленський нагородив капеланів, які служать у ЗСУ

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленській зустрівся з капеланами, які служать у лавах Збройних Сил України. 

Про це повідомляється в офіційному Телеграм-каналі Президента України, передає Укрінформ.

"У річницю незламності зустрівся з капеланами, які зараз служать у лавах Збройних Сил України та Національної гвардії України. Вручив військовим капеланам державні нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» та медаль «Захиснику Вітчизни». Обговорили важливість збільшення чисельності капеланів у війську, питання врегулювання верифікації духовної освіти, що необхідно для отримання військових звань та зарахування до війська", - написав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Ми можемо покласти край російській агресії цього року

Президент подякував капеланам за служіння та духовну підтримку бійців та їх близьких у цей рік повномасштабної війни.

На сьогодні в Збройних силах України служить 48 капеланів.

За інформацією пресслужби Офісу Президента, зустріч з військовими священниками церков, які доправили своїх представників до лав армії, відбулася в Києво-Печерській лаврі.

Глава держави відзначив важливість місії капеланів та наголосив, що вони є такими ж героями, як і військовослужбовці, адже підтримують бійців і допомагають їм зберігати стійкість духу.

Присутня на зустрічі заступник міністра оборони України Ганна Маляр нагадала, що капеланську службу у Збройних Силах України на законодавчому рівні було запроваджено у 2022 році. Учасники зустрічі обговорили важливість збільшення чисельності капеланів, питання врегулювання верифікації духовної освіти, що необхідно для отримання військових звань та зарахування до війська.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 24 лютого відбулися урочисті заходи до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, під час яких Президент вручив державні нагороди та відзнаки військовослужбовцям, волонтерам, медикам, педагогам, енергетикам та бойові прапори військовим частинам: 3-й окремій штурмовій бригаді Сухопутних військ ЗСУ, 5-й окремій штурмовій бригаді Сухопутних військ ЗСУ, 15-му мобільному прикордонному загону Державної прикордонної служби України та Департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-