Захід не публічно обговорює постачання Україні авіації - глава МЗС Нідерландів

Захід не публічно обговорює постачання Україні авіації - глава МЗС Нідерландів

Укрінформ
Країни ЄС та НАТО обговорюють між собою можливе постачання Україні сучасних військових літаків, однак не виносять ці дискусії на широкий загал.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю CNN заявив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра.

“З точки зору Нідерландів, табу немає. Однак, що нам слід врахувати, так це те, що ліпше вести ці чутливі розмови між собою, за закритими дверима. Коли мова йде про цей тип озброєння, ми завжди робимо це разом із союзниками. Тож ці розмови ведуться із нашими друзями у Північній Америці та Європі. Щойно рішення буде досягнуто, настане момент поділитися цим із рештою світу”, - сказав Гукстра.

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів: Єдиний спосіб досягти миру – не терпіти агресію рф

Він також висловив жаль, що обговорення актуальних потреб України в озброєнні постійно розпочиналося запізно.

“Якщо обернутися назад, то я б волів, аби розмови про танки було розпочато раніше, оскільки зараз це б мало значення для наших українських друзів”, - відповів міністр на запитання про затримки у постачанні озброєння Україні.

На переконання Гукстра, важливе значення має також покарання російських воєнних злочинців, однак наразі основним пріоритетом є забезпечення перемоги України.

“Перш за все ми повинні упевнитися у перемозі в цій війні українців. Коли це буде виконано, неймовірно важливо показати світові й жертвам справедливість, як було зроблено у Нюрнберзі й Токіо”, - зауважив глава МЗС Нідерландів.

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів: За війну відповідальна лише росія

Як повідомляв Укрінформ, надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН ухвалила резолюцію «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні». «За» проголосували – 141 держава, «проти» – 7, утрималися – 32 (усього членами ООН є 193 країни).

Резолюція, що складається з одинадцяти пунктів, «наголошує на необхідності якнайшвидшого досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні відповідно до принципів Статуту ООН».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-