Ворог безуспішно намагався наступати біля восьми населених пунктів на Сході України

Ворог безуспішно намагався наступати біля восьми населених пунктів на Сході України

Дані Генштабу
Укрінформ
російські загарбники вели безуспішні наступальні дії біля восьми населених пунктів на  Куп’янському, Лиманському, Авдіївському і Шахтарському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 23 лютого. 

Українська авіація протягом доби завдала по російських військах 18 ударів. «Авіація Сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. А наші ракетники і артилеристи уразили 3 райони зосередження живої сили та один інший важливий об’єкт ворога», – ідеться в повідомленні.

Основні зусилля, за даними Генштабу, російська федерація зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Шахтарському напрямках. Зміни у складі та положенні ворожих угруповань не зафіксовані.

Читайте також: Розвідка Британії вважає, що рф не здатна здійснити прорив у районі Вугледара

Для уточнення місць розташування українських підрозділів та коригування артилерійського вогню загарбники активно ведуть повітряну розвідку і, як наслідок, втрачають техніку. Українськими захисниками знищені ворожі безпілотники типу «Мерлін» та «Зала».

Повідомляється, що протягом доби війська рф завдали дев’ять ракетних і 28 авіаційних ударів, а також понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, ракетної атаки з боку загарбників зазнав цивільний об’єкт у Харківській області – адміністративна будівля міста Дворічна. Від ворожих обстрілів постраждали цивільні об’єкти Берислава, Зеленівки й Білозерки Херсонської області. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

У Генштабі попереджають про значну загрозу здійснення росіянами подальших ракетних ударів по всій території України. Наголошується на необхідності дотримуватися правил безпеки в разі оголошення повітряної тривоги.

Читайте також: росія планує невеликий ракетний удар 23-24 лютого – Буданов

Зазначається, що на Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Протягом доби російські війська завдавали мінометних й артилерійських ударів по Медведівці та Михальчиній Слободі Чернігівської області, Сопичу, Кореньоку, Гірках, Бояро-Лежачах, Рижівці, Водолагах, Басівці та Майському Сумської області, а також по районах 15 населених пунктів Харківської області, зокрема Гранова, Красного, Мороховця, Зеленого, Вільчі, Нестерного, Бударок, Колодязного, Дворічної і Западного.

Читайте також: Прикордонники відбили три ворожі атаки біля Бахмута

На Куп’янському та Лиманському напрямках загарбники провели декілька безуспішних наступальних дій у районах Стельмахівки, Білогорівки, Серебрянського лісництва та Федорівки. Також ворог бив із артилерії по районах Гряниківки й Берестового Харківської області, Червонопопівки, Невського, Діброви, Серебрянського лісництва й Білогорівки Луганської області, а також Григорівки, Спірного, Берестового, Роздолівки та Федорівки Донецької області.

Поблизу Гряниківки, Котлярівки та Крохмального Харківської області, Серебрянського лісництва й Білогорівки Луганської області, а також Сакко-Ванцетті Донецької області ворог завдав авіаційних ударів.

На Бахмутському напрямку російські війська продовжують атакувати позиції Сил оборони України поблизу Іванівського, Диліївки та Бахмута. Ворожих обстрілів зазнали 13 населених пунктів, зокрема Васюківка, Залізнянське, Берхівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка та Дружба Донецької області. Силами армійської авіації ворог завдав удару в районі Васюківки.

На Авдіївському і Шахтарському напрямках росіяни вели наступ поблизу Кам’янки, Водяного, Мар’їнки, Побєди й Новомихайлівки – успіху не мали. Під артилерійські удари ворога потрапили райони близько 15 населених пунктів, серед них – Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Веселе, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Нескучне, Вугледар, Золота Нива й Велика Новосілка.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження від загарбників зазнали райони 20 населених пунктів, включаючи Времівку й Новопіль Донецької області, Малинівку, Гуляйполе, Білогір’я, Малу Токмачку, Новоандріївку та Малі Щербаки Запорізької області, а також Вищетарасівку, Добру Надію й Марганець Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських військ постраждали райони 25 населених пунктів, зокрема Качкарівка, Козацьке, Львове, Іванівка, Микілське, Молодіжне, Зеленівка, Антонівка, Білозерка та Дніпровське Херсонської області.

Водночас ворог продовжує зазнавати втрат. За інформацією Генштабу, у тимчасово окупованому Донецьку в ніч на 22 лютого до травматологічного центру прибули шість автомобілів швидкої допомоги з пораненими військовослужбовцями рф.

Читайте також: На півночі змін у чисельності ворога не зафіксовано - Наєв

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області в одній зі шкіл для дітей з усього міста начебто на «добровільній основі» планується прийняття присяги «юнармійців». Також на базі вказаного навчального закладу планується сформувати «всєросійський корпус спасатєлєй».

Встановлено, що, спричиняючи гуманітарну кризу в тимчасово захопленому Маріуполі, загарбники схиляють місцеве населення за продовольчі пайки залучатися до обладнання позицій навколо міста. Оплата зазначеної трудової діяльності не визначена. Більшість осіб отримують лише продовольчі набори.

Як повідомляв Укрінформ, у ході розв’язаної проти України повномасштабної війни Сили оборони знищили вже близько 145 тисяч 850 російських військових, 3350 ворожих танків, 6593 бойові броньовані машини, 299 літаків та багато іншої техніки загарбників.

Фото: Niclas Hammarström

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-