Шторм може завадити росіянам вивести ракетоносії у море, однак пильність не треба втрачати – Гуменюк

Шторм може завадити росіянам вивести ракетоносії у море, однак пильність не треба втрачати – Гуменюк

Укрінформ
На плани ворога щодо ракетного удару по Україні 23-24 лютого можуть впливати погодні умови та шторм у Чорному морі, однак громадянам не можна втрачати пильність.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівниця об’єднаного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Про сакральність дат ми говорили неодноразово і підкреслимо, що певний символізм вони несуть, але також ми говорили і про те, що не треба зациклюватись саме на 23-24 лютого. Ми говоримо про підступність ворога і пам’ятаємо, що окрім його планів, існують ще й погодні умови, які безпосередньо впливають на активність авіації і активність ракетоносіїв в Чорному морі. Зокрема, нині, поки триває шторм, ракетоносії заведені в пункти базування, що може бути не тільки приводом для укриття в бухтах, а й часом для переспорядження. Тому ми продовжуємо пильнувати, ми продовжуємо відстежувати їх активність», - підкреслила Гуменюк.

Вона додала, що наразі російські ракетоносії не виводяться і в Чорному морі перебувають лише 4 кораблі в складі угруповання, які продовжує розвідувальну діяльність.

Речниця зазначила, що, як і напередодні, ворог продовжує так само й повітряну розвідку. Це говорить про те, що відбувається збір опорної інформації про українську ППО, про розташування об’єктів критичної інфраструктури.

«Все це попередньо може сприяти підготовці до ракетного удару і не обов’язково масованого, оскільки запас у ворога теж закінчується поступово», - зауважила Гуменюк.

Читайте також: У Повітряних силах не виключають ворожих атак 23-24 лютого у декілька хвиль

Вона також вказала, що ситуація з відсутністю ракетоносіїв в морі може змінитись дуже швидко.

«Те, що зараз немає ракетоносіїв, може змінитись буквально протягом однієї години. Для підготовки такого ракетоносія потрібно 2-3 години для виходу на бойове чергування, але від якого моменту вони почнуть відлік, ми не знаємо, тому треба бути пильними», - зазначила речниця.

Відповідаючи на запитання щодо прогнозів погоди в Чорному морі, Гуменюк повідомила: «Прогноз погоди не критичний, тобто він типовий для цієї пори року, це від 2 до 4 балів шторм. Якщо не буде додаткових тектонічних процесів, які суттєво можуть вплинути на хвилювання моря, то прогноз погоди говорить про те, що вихід ракетоносіїв абсолютно можливий. Застосування ракет з моря не виключено».

Читайте також: На Запоріжжі загарбники готують провокації «за донецьким сценарієм» - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, представник Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що ракети, які росія запускає для обстрілів України, дедалі частіше розриваються у повітрі над територією рф, так і не долетівши до цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-