Генштаб: Ракети, якими обстрілюють Україну, дедалі частіше вибухають над рф

Генштаб: Ракети, якими обстрілюють Україну, дедалі частіше вибухають над рф

Укрінформ
Ракети, які росія запускає для обстрілів України, дедалі частіше розриваються у повітрі над територією рф, так і не долетівши до цілі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«Карма не полишає наздоганяти ворога. Так, 20 лютого противник, намагаючись повторно завдати ракетного удару по об’єктах енергетичної інфраструктури в районі міста Харкова та області, здійснив запуск 11 зенітних керованих ракет з району Бєлгородської області, з яких лише одна влучила по території України. Решта ракет здійснили підрив у повітряному просторі рф, залишки впали на територію Бєлгородської області», – розповів він.

Громов додав, що, ймовірно, через несправність озброєння або слабку навченість солдат «другої армії світу» все частіше і частіше вибухи виникають на російській території і, як на зло для росіян, саме на об’єктах критичної інфраструктури.

«Внаслідок цих «прикрих» випадків поширюються панічні настрої серед населення Білгородської області, яке вже розуміє, як це – жити без електрики та опалення. Раніше надходила інформація щодо подібних самообстрілів у Воронезькій та Курській областях», – констатував Громов.

Він уточнив, що ворог продовжує використовувати зенітні ракетні комплекси С-300 та С-400 для щоденного терору мирних міст України: Харкова, Херсона, Краматорська та інших. У прикордонних районах Брянської та Курської областей рф агресор утримує угруповання військ, щоб не допустити перекидання українських підрозділів у райони активних бойових дій. Протягом лютого з території рф було здійснено майже 220 обстрілів по прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей (20 – протягом цього тижня).

Читайте також: У Бєлгородській області впав літак міноборони рф

Як повідомлялося, війська рф 23 лютого завдали ракетного удару по Куп’янському району Харківщини, одна людина поранена, під завалами є люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-