Польські Leopard 2 одними з перших потраплять в Україну – Моравецький

Польські Leopard 2 одними з перших потраплять в Україну – Моравецький

Укрінформ
Польські танки Leopard 2 першими або одними з перших потраплять в Україну.

Про це під час спільної пресконференції з главою уряду Данії Метте Фредеріксен у Копенгагені заявив у четвер прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

“На даний момент багато українських військових навчаються в Польщі керувати цими танками. Польща, ймовірно, буде першою, але точно однією з перших країн, яка поставить в Україну танки Leopard”, - підкреслив Моравецький.

Він подякував главі данського уряду за підтримку України, зокрема за рішення надати Україні САУ CAESAR.

“Мета війни в Україні для нас і для НАТО дуже зрозуміла. Це підтримка України, щоб вона виграла цю війну. Захід має зробити все можливе для досягнення цієї мети”, - підкреслив глава польського уряду.

Прем'єр Польщі наголосив: більше західної зброї і швидкими темпами має потрапляти до України, аби Київ відкинув супротивника зі своєї території і переміг у цій війні. Водночас, він застеріг, що Україна сама повинна буде вирішити, чим для неї буде перемога.

Він зауважив, що, ймовірно, без допомоги США, Польщі та Великої Британії Україна не вистояла б у перші тижні та місяці війни. Політик підкреслив, що скептичні країни у справі надання допомоги Україні не можуть далі залишатися осторонь і повинні надавати допомогу Києву.

Відповідаючи на питання про надання Києву гарантій безпеки під час саміту НАТО в липні у Вільнюсі Моравецький підкреслив, що він “може собі уявити затвердження і надання таких гарантій Україні”, оскільки у контексті допомоги Україні зараз реалізуються рішення, які неможливо було уявити ще декілька місяців тому.

“Я можу собі уявити надання таких гарантій. Звичайно, це вимагатиме згоди всіх країн-членів НАТО”, - зазначив польський прем’єр.

Читайте також: Іспанія може передати Україні до десяти танків Leopard - прем’єр

Як повідомляло агентство, 105 українських військовослужбовців навчаються на танковому полігоні у Свєнтошуві (південний захід Польщі) щодо керування Leopard 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-