Клименко про «Гвардію наступу»: Підготовка добровольців триватиме два-чотири місяці

Клименко про «Гвардію наступу»: Підготовка добровольців триватиме два-чотири місяці

Укрінформ
Добровольців у підрозділи «Гвардії наступу» готуватимуть два-чотири місяці. 

Про це в інтерв’ю «Суспільному» заявив глава МВС Ігор Клименко, відповідаючи на питання, про який період підготовки цих осіб ідеться, передає Укрінформ.

«Про два-чотири місяці. Ми не готуємо так, що набрали, умовно, п’ять тисяч людей, і всі вони мають уже бути готовими до участі у бойових діях. Ми говоримо про кістяк, який уже пішов на навчання і на добір добровольців, які потім будуть вливатися в підрозділ і також після цього направлятись на навчання. Це буде поступовий процес», - заявив Клименко.

Відповідаючи на питання, скільки з усієї кількості заявок складають люди з середини системи, Клименко зазначив, що наразі це близько 50%.

Читайте також: У «Гвардії наступу» повідомили про отримання понад 35 тисяч заявок на вступ

Відповідаючи на питання, чи немає побоювання, що те, що деякі добровольці переходять в нові бригади, може послабити формування, в яких вони служили до цього, міністр уточнив, що цього побоювання немає. «Ми проводимо рекрутинг і набираємо людей в підрозділи, з яких вони переходять», - сказав глава МВС.

Він запевнив, що штурмові бригади «Гвардії наступу» будуть добре озброєними, і головне – у них будуть тямущі командири.

«(Наприклад – ред.), наступ на Сході, коли у ворога в день 300, 400, 500 людей може загинути, тому що люди йдуть через поле або ліс без будь-якої тактики й просто намагаються задавити чисельністю. Ми так до людей не ставимось. Ми будуємо політику на тому, що максимальна кількість людей має бути не ураженою. Для цього вони мають бути підготовлені, екіпіровані, озброєні», - заявив Клименко.

Відповідаючи на питання про відбір людей до «Гвардії наступу», очільник МВС уточнив, що вони відсіюють людину, яка була колись засуджена за скоєння тяжкого злочину, людину, яка має низькі моральні якості, - бо вони впливають на все оточення.

«Відсіюємо того, хто сумнівається. Хто настільки індивідуальний, що не може працювати у колективі. У першу чергу ми даємо кожній людини проявитись. Проявити індивідуалізм у складі колективу. Якщо такі люди патріотично налаштовані, хочуть якнайшвидше вигнати ворога за межі кордонів держави, якщо просять навчити, таких ми будемо брати», - сказав він.

Читайте також: «Гвардія наступу» та розмінування: Клименко назвав першочергові завдання МВС

Клименко уточнив, що є особи, які бояться, і їх готують так, щоб вони після першого розриву снаряда біля себе не злякалися. За його словами, психологічна підготовка має сильні важелі у формуванні здорового військового колективу.

«Зі страхом ми працюємо. Якщо є страх, є обачність, то більша імовірність, що військовий пошкодує і себе, і побратима, і не буде віддавати безглуздих команд. Будь-яка операція має бути осмисленою і направленою на знищення ворога, а не на якісь безглузді дії. Тому ми вчимо тактиці, вчимо володіти зброєю та захищати себе на полі бою», - поінформував він.

Як повідомлялося, до підрозділу «Сталевий кордон» у складі «Гвардії наступу» вже подали заявки понад 3,5 тисячі добровольців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-