Фінляндія передасть Україні танки Leopard 2 у новому пакеті допомоги

Фінляндія передасть Україні танки Leopard 2 у новому пакеті допомоги

Укрінформ
Міноборони Фінляндії заявило про надання Україні вже 13-ї партії військової допомоги, яка включатиме три танки Leopard 2.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі фінського відомства.

«У п’ятницю, 24 лютого, виповнюється рік із початку російської загарбницької війни, і Україна потребує підтримки для обороні. Ми будемо надсилати більше оборонної техніки та брати участь у коаліції щодо Leopard разом із нашими партнерами», – заявив міністр оборони Мікко Савола.

У межах міжнародної коаліції щодо танків Leopard Фінляндія передасть Україні три основні бойові танки Leopard 2, забезпечивши і навчання щодо їх використання та обслуговування. Ці три транспортні засоби входять до ухваленого пакету допомоги.

Читайте також: Швеція готова відправити в Україну танки Leopard

З оперативних причин і для того, щоб гарантувати, що доставка досягне місця призначення, більш детальна інформація про зміст допомоги, спосіб доставки або розклад надаватися не буде. Загальна вартість 13-го пакету допомоги Україні становить понад 160 мільйонів євро. Загальна вартість усіх фінських пакетів безпекової допомоги Україні - 750 мільйонів євро.

Як повідомляв Укрінформ, 20 січня Міністерство оборони Фінляндії заявило про надання Україні дванадцятої партії військової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-