В Україні зареєстрували понад 87 тисяч воєнних злочинів рф

В Україні зареєстрували понад 87 тисяч воєнних злочинів рф

Інфографіка
Укрінформ
Станом на початок цього тижня в Україні зареєстровано понад 87 тисяч воєнних злочинів росії проти України, внаслідок яких загинули майже 10 тисяч цивільних.

Про це повідомив голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

“Станом на початок цього тижня в Україні було зареєстровано більше 87 тисяч воєнних злочинів. Це тільки тих, які були зареєстровані. Ми розуміємо, що їх більше. Внаслідок воєнних злочинів загинуло майже 10 тисяч лише цивільних осіб. Знову ж таки - це лише те, що вже зареєстровано”, - сказав Маслов.

Він нагадав, що внаслідок збройної агресії росії в Україні загинула 461 дитина. Маслов зауважив, що ця статистика росте щодня.

“Всього цього не було б, якби не первісний злочин. Не було б цих вбивств, катувань, згвалтувань, викрадень людей, якби не первісний злочин - злочин агресії, який було вчинено російською федерацією не 24 лютого 2022 року, а набагато раніше, ще у 2014 році, а планувався цей злочин ще й до цього”, - наголосив депутат.

Читайте також: Воєнні злочини рф: результати розслідування МКС будуть цьогоріч - Костін

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють мирні міста й села, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-