У рф зняли з довгострокового зберігання 60% військової техніки — Буданов

У рф зняли з довгострокового зберігання 60% військової техніки — Буданов

Укрінформ
У росії зняли з довгострокового зберігання понад 60% військової техніки, бронемашин не вистачає, і багато нових ворожих підрозділів їдуть на "Уралах" і КамАЗах.

Про це сказав керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю Forbes.Україна, повідомляє Укрінформ.

"Автоматів (ворогу - ред.) вистачить на будь-яку кількість, бронемашин не вистачає і зараз, але це їм абсолютно не заважає. Зараз багато підрозділів, що формуються з нуля. Вони йдуть без техніки, на «Уралах» і КамАЗах. У них у штаті вже немає БМП, БТРів. Техніка вся знімається з довгострокового зберігання, вони зняли вже більше 60%, залишилося близько 35%, яку можна швидко відновити. Виробництво одиничне, і воно не покриває потреб", - сказав Буданов.

Він нагадав, що під час першої відкритої хвилі мобілізації рф набрала "трохи більше 316 тисяч" осіб, понад 90% одразу відправили на фронт без навчань, невеликий відсоток пішов на формування нових підрозділів.

Читайте також: Буданов: Вирішальні бої будуть із середини весни й до її кінця

"Тут питання: якщо в росії все добре, і вони призвали ще 316 000, то для чого продовжувати мобілізацію? Значить, не все добре. Це наведе нас на простий висновок: скільки втрат у російській федерації? Ця цифра захмарна", - зауважив очільник ГУР.

Як повідомлялося, за даними ГУР, у росії здійснюються заходи з підготовки до чергової мобілізаційної хвилі, активно нарощуються можливості для забезпечення масової мобілізації студентів вищих навчальних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-