Наступні тижні у війні в Україні будуть вирішальними - Боррель

Наступні тижні у війні в Україні будуть вирішальними - Боррель

Укрінформ
росія накопичила вдвічі більше військ в Україні, ніж було до початку агресії, та готує наступ, отже наступні кілька тижнів будуть вирішальними у цій війні. ЄС продовжуватиме підтримувати Україну, і Україна переможе.

Про це сьогодні у Брюсселі за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступні тижні будуть вирішальними. Це саме те відчуття, яке ви мали на конференції в Мюнхені, таке ж відчуття панувало сьогодні на зустрічі міністрів закордонних справ. росія нарощує війська на лінії фронту: 350 тисяч російських солдатів – це майже вдвічі більше за кількість, яка була там на початку війни. Вони використовують 50 тисяч артилерійських снарядів кожного дня. Очевидно, що росія розпочинає новий наступ і продовжуватиме його. І ми також маємо продовжити нашу потужну і непохитну підтримку для України, щоб вона могла захиститися і перемогти», - наголосив Боррель.

Він зауважив, що це був жахливий рік, який приніс горе, смерті та злочини проти людства. За словами Борреля, путін, починаючи вторгнення в Україну, навряд чи міг припускати, в якій ситуації опиниться сам разом із своєю армією вже за рік. Але також рік тому було важко уявити, який рівень страждань випаде на долю українців.

Читайте також: Постачання зброї для України є невідкладним питанням – Боррель

«Цей тиждень неминуче буде тижнем України. Сьогодні відбулася Рада міністрів ЄС, завтра – зустріч із генеральним секретарем НАТО за моєї участі та за участі міністра закордонних справ України Кулеби в штаб-квартирі НАТО для оцінки військової ситуації та заходів, що мають бути здійснені. І відразу після цього - голосування в рамках Генеральної асамблеї ООН. Тож, для вирішення цієї ситуації здійснюються міжнародні зусилля, військові заходи та залучаються європейські інституції. Ми продовжуємо обговорення ситуації в Україні, яке відбувалося також у Мюнхені», - додав високий представник ЄС.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ, одним із головних питань порядку денного якого знову буде ситуація в Україні та шляхи подальшої допомоги ЄС на її адресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-