У Києві представили інноваційну саперну систему українського виробництва

У Києві представили інноваційну саперну систему українського виробництва

Фото
Укрінформ
У Києві Сили ТрО отримали 35 комплексів саперних систем ПК-8 українського виробництва, які призначені для дистанційного керування вибуховими пристроями.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підрозділи Сил територіальної оборони ЗСУ продовжують отримувати унікальні бойові засоби українського виробництва. У Києві Сили ТрО отримали велику партію інноваційних саперних систем. 35 комплексів ПК-8 було передано командуванню Сил територіальної оборони ЗСУ. Їх загальна вартість становить 1,75 млн грн.

«Система призначена для бездротового керування мінними полями, вибуховими пристроями або підриву об’єктів, підготовлених до руйнування. За часів срср на озброєнні інженерних військ була схожа система - велика і дуже важка, тільки для її переміщення потрібні були дві людини. Ця система компактна, її можна легко носити з собою», - зазначив представник Сил ТрО ЗСУ Олексій Кравчук.

Читайте також: Данілов: Нам ніхто не забороняє знищувати цілі у рф зброєю українського виробництва

За його словами, вона суттєво перевищує ворожі аналоги за усіма показниками. Система може підривати техніку, ворожу піхоту чи об’єкти інфраструктури на відстані до 4 км.

У Києві представили інноваційну саперну систему українського виробництва / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Крім того, пристрій має різні модифікації та можливості роботи - від роботи за таймером до підриву тільки окремих зарядів. Також система може служити ретранслятором, що збільшує відстань підриву та може працювати в умовах РЕБ.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков підтримує розвиток українського військово-промислового комплексу України і переконаний, що протестоване у ході розв’язаної росією війни озброєння у майбутньому високо цінуватиметься на ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-