Зеленський анонсував нові ініціативи в секторі оборони

Зеленський анонсував нові ініціативи в секторі оборони

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський анонсував нові ініціативи в секторі оборони та подальші здобутки у відносинах з міжнародними партнерами.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Провів сьогодні кілька нарад з урядовцями і з нашим міжнародним блоком – Офісу та уряду. З представниками сектора оборони. Будуть нові наші ініціативи, нові результати для України, нові здобутки у відносинах із партнерами», - сказав він.

Президент додав, що у неділю спілкувався з президентом Франції Еммануелем Макроном про подальшу оборонну підтримку, про захист наших людей і всієї Європи. «Я дякую пану президенту за розуміння наших потреб і за спільне відчуття того, що не можемо втрачати жодної можливості й жодного тижня в захисті від російської агресії. Ми обговорили наші спільні дипломатичні зусилля з Францією, нашу співпрацю на міжнародних майданчиках. А також важливі рішення, які готуємо на цей тиждень – на рік нашої незламності», - поділився глава держави.

Читайте також: Президент: Хочу, аби в наших людей було відчуття, що Україна рухається до своїх цілей

Він зазначив, що нині триває підготовка чергового санкційного пакета Євросоюзу – вже десятого. Україна працює з партнерами, щоб посилити санкції проти агресора. Але водночас працює і з іншими суб’єктами глобальних відносин. «Санкції за терор – це те, в чому зусилля кожної відповідальної держави здатні підштовхувати глобальний процес. І це буде», - переконаний Зеленський.

Президент також зазначив, що у неділю Україна здійснила новий санкційний крок проти всіх тих, хто підживлює російську агресію. Глава держави підписав указ про пакет санкцій проти російських фінансових суб’єктів.

Читайте також: Зеленський: Маємо вагомі сигнали від партнерів щодо неминучої відповідальності рф за терор

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський своїм указом увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2023 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». До списку увійшли члени наглядових рад та заступники керівників російських банківських установ,  загалом 333 особи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-