Сили оборони збили ворожий Су-25 і три безпілотники

Сили оборони збили ворожий Су-25 і три безпілотники

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України збили черговий літак Су-25 російських загарбників, а також два ворожі безпілотники типу «Орлан-10» і дрон-камікадзе типу «Ланцет-3».

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 19 лютого. 

Авіація Сил оборони, згідно з даними Генштабу, за добу завдала 20 ударів по районах зосередження російських військ, сім – по зенітно-ракетних комплексах на вогневих позиціях, а також два удари – по важливих об’єктах ворога. Підрозділи українських ракетних військ і артилерії зі свого боку уразили батарею реактивних систем залпового вогню загарбників.

Натомість війська російської федерації протягом доби здійснили дев’ять ракетних й 11 авіаційних ударів, а також понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, унаслідок чого є поранені та загиблі серед цивільного населення.

У Генштабі застерігають: загроза здійснення росією чергових ударів залишається високою по всій території України.

Відео: Генштаб ЗСУ

Повідомляється, що основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках ознаки формування наступальних угруповань загарбників не виявлені. Ворог зберігає військову присутність, на полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів російських військ.

Протягом доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Карповичі, Тимоновичі, Янжулівка Чернігівської області, Атинське, Стукалівка і Запсілля Сумської області, а також Стрілеча, Стариця, Вовчанські Хутори та Строївка Харківської області.

На Куп’янському й Лиманському напрямках російські війська завдавали ударів по Кам’янці, Дворічній, Гряниківці, Куп’янську, Берестовому та Першотравневому Харківської області, а також по Стельмахівці, Невському, Діброві й Білогорівці Луганської області, Білогорівці й Роздолівці Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворожих обстрілів зазнали Берхівка, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк. Крім того, росіяни задіяли армійську авіацію для здійснення удару в районі Бахмута.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках війська рф били з артилерії по Веселому, Авдіївці, Водяному, Первомайському, Красногорівці, Георгіївці, Мар’їнці, Побєді, Новомихайлівці, Вугледару, Шахтарському, Золотій Ниві, Великій Новосілці, Времівці та Нескучному Донецької області.

На Запорізькому напрямку під вогневе ураження від загарбників потрапили райони Новосілки Донецької області та Полтавки, Малинівки, Гуляйполя, Чарівного, Новоданилівки, Новоандріївки і Щербаків Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських військ постраждали Херсон, Бургунка, Тягинка й Антонівка Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області. Унаслідок ворожих обстрілів постраждали мирні жителі.

Встановлено, що в центральній лікарні тимчасово захопленого селища Каланчак Херсонської області росіяни облаштували ще один військовий шпиталь. Місцевим жителям у наданні медичної допомоги в зазначеному закладі відмовляють.

«Лікарня стала таким собі «хабом» для поранених та загиблих окупантів. Лише минулої доби до медичного закладу привезли понад 50 поранених та вбитих загарбників», – зауважили в Генштабі.

У тимчасово захоплених населених пунктах Запорізької області російська адміністрація продовжує чинити тиск на місцеве населення, зокрема на українських дітей. Так, у школах міста Токмак учнів примушують співати гімн рф перед початком уроків. Також школярів змушують оформлювати листівки до річниці повномасштабного вторгнення зі словами підтримки та вдячності російським загарбникам.

Читайте також: Прем’єрка Естонії пропонує спільні закупівлі зброї для України

Як повідомляв Укрінформ, у ході розв’язаної проти України повномасштабної війни Сили оборони знищили вже близько 142 тисячі 860 російських військових, 3310 ворожих танків, 6545 бойових броньованих машин, 2016 безпілотників та багато іншої техніки загарбників. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-