На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів поранені двоє жінок

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів поранені двоє жінок

Фото
Укрінформ
У Харківській області внаслідок ворожих обстрілів у неділю зазнали поранень двоє жінок.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Чугуївської, Дергачівської та Куп’янської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 19 лютого близько 11:00 загарбники вчергове обстріляли місто Вовчанськ. Отримала поранення місцева жителька.

Близько 16:00 ворог обстріляв село Липці Харківського району. Пошкоджене приватне домоволодіння та гараж. Поранено жінку, яка в цей час виходила з підвалу.

Як повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, у селі Липці Харківського району поранення отримали 2 жінки 50 та 32 років. Вони госпіталізовані та отримують усю необхідну медичну допомогу.

У Кругляківці Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу поранення отримав 40-річний цивільний чоловік.

Крім того, внаслідок сьогоднішніх обстрілів Куп'янська пошкоджені будівлі цивільного підприємства, АЗС, гаражі, сталися пожежі. У смт Дворічна Куп'янського району обстрілом пошкоджено будівлю пожежно-рятувальної частини, заклад охорони здоров'я, приватні гаражі та автомобілі.

Напередодні, 18 лютого, російські військовослужбовці обстріляли з РСЗВ смт Ківшарівка Куп’янського району. Отримали поранення дві людини. У Куп’янську внаслідок обстрілу пошкоджено господарчу споруду. У селі Вовчанські Хутори 18 лютого російські військові влучили у приватний будинок, загинув чоловік.

Читайте також: Голові райсуду на Харківщині оголосили підозру в держзраді

Прокурори спільно зі слідчими поліції продовжують вживати всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники за минулу добу, 18 лютого, обстріляли 10 населених пунктів Харківської області, внаслідок чого загинув один мирний житель, ще двоє цивільних зазнали поранень.

Фото: Харківська обласна прокуратура; Олег Синєгубов, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-