Авіація ЗСУ за день завдала чотири удари по ворогу

Авіація ЗСУ за день завдала чотири удари по ворогу

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація протягом поточної доби завдала по російських загарбниках чотири удари.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 18 лютого.

«Авіація Сил оборони протягом доби завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Силами оборони протягом поточної доби знищено дві крилаті ракети «Калібр». Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України, в той же час, уразили один район зосередження живої сили противника», – ідеться в повідомленні.

Війська російської федерації, за даними Генштабу, упродовж доби завдали 16 ракетних ударів, зокрема по цивільній інфраструктурі міста Хмельницький та населеного пункту Українськ Донецької області. Ворожим вогнем пошкоджені житлові будинки, є жертви серед цивільного населення.

Також загарбники здійснили за день чотири авіаційні удари та понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Наголошується, що загроза здійснення ворогом подальших ударів залишається високою по всій території України.

Читайте також: У Чорному морі росія тримає два ракетоносії із вісьмома «Калібрами»

«Ворог не відмовляється від своїх загарбницьких планів, попри значні втрати. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках», – зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що на Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках наступальні угруповання ворога не виявлені. Ударів від російської армії зазнали райони понад 20 населених пунктів, серед них – Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча, Огірцеве, Веселе і Красне Перше Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках загарбники обстріляли Новомлинськ, Дворічну, Гряниківку, Куп’янськ і Берестове Харківської області, Стельмахівку, Невське, Червонопопівку, Діброву й Білогорівку Луганської області, а також Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку від ворожих ударів потерпали понад 18 районів населених пунктів, зокрема Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка та Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: ЗСУ завадили диверсантам висадитися на один із островів у дельті Дніпра

На Авдіївському і Шахтарському напрямках росіяни обстріляли з артилерії 13 районів населених пунктів, серед яких – Авдіївка, Водяне, Веселе, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива, Вугледар та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження від російських військ зазнали райони Малинівки, Степового, Малих Щербаків, Новоданилівки, Малої Токмачки й Білогір’я Запорізької області, а також Времівки Донецької області.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон та його передмістя, а також райони понад 20 населених пунктів, включаючи Берислав, Козацьке, Веселе, Антонівку, Велетенське й Берегове Херсонської області.

Встановлено, що з метою формування негативного ставлення до України та дискредитації ЗСУ серед цивільного населення на тимчасово захопленій території Херсонської області російські війська здійснюють артилерійські обстріли підконтрольних їм територій. Ураженню піддаються медичні заклади, житлові будинки та заклади освіти.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 18 лютого у розв’язаній проти України повномасштабній війні росія втратила вже близько 142 тисячі 270 своїх військових, 3303 танки, 6533 бойові броньовані машини, 2326 артилерійських систем, 298 літаків і багато іншої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-