Україна має виграти війну – Пісторіус

Україна має виграти війну – Пісторіус

Укрінформ
Україна має не просто не програти війну росії, але перемогти в ній.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час дискусії на Мюнхенській безпековій конференції, передає Укрінформ.

«Україна має виграти війну», - підкреслив глава Бундесверу, додавши, що пишається тим, що Німеччина надає Україні велику допомогу, зокрема зброю.

Політик зауважив, що якщо росії дозволити досягти успіху, Україна стане лише початком у планах путіна. «росія не повинна досягти успіху і вона його не досягне», - підкреслив глава Міноборони. При цьому він зазначив, що оскільки ані санкції, ані дипломатичні зусилля не змусили російського очільника змінити курс, демонстрація союзниками сили стала «правильною відповіддю». Міністр пояснив, що це означає, з одного боку, зміцнення можливостей України оборонятися, з іншого боку, - посилення східного флангу НАТО.

Очільник Міноборони не став відповідати на запитання, що для нього є «червоною лінією» у наданні допомоги, обґрунтувавши це тим, що не варто віддавати стратегічну перевагу іншій стороні, яка тільки й робить, що провокує.

Читайте також: Блінкен: Ми щодня обшукуємо кожен куточок Землі, щоб знайти снаряди для України

Він підкреслив, що ніхто не зацікавлений у нескінченній війні з шаленими витратами та жертвами. Отже має бути розроблена стратегія досягнення перемоги України. Україна та її партнери повинні мати позицію сили. Але, додав Пісторіус, потрібна також стратегія на повоєнний період: з якими представниками рф вестимуть справи. Глава німецького оборонного відомства вважає, що дискусія щодо цього має бути за закритими дверима, водночас із допомогою Україні.

Пісторіус згадав свій візит в Київ минулого тижня і висловив глибоку повагу до боротьби українців за свободу, а також повторив свою обіцянку Президенту Зеленському: Німеччина підтримуватиме Україну скільки буде потрібно, разом з європейськими та трансатлантичними партнерами.

Глава Міноборони також зазначив, що Німеччина відчуває свою відповідальність за підтримання безпеки таких союзників як Польща і країни Балтії, а також інших.

Для забезпечення безпеки в Європі Альянс має не лише підтримувати Україну озброєннями, але також посилювати власну обороноздатність, зокрема, поповнювати склади зі зброєю та боєприпасами. Пісторіус вважає за необхідне спільні закупки амуніції «якнайскоріше і якнайшвидше».

Читайте також: Кулеба: Мирний план Китаю невідомий, але боротьба за свободу триватиме

«Ми маємо гарантувати, що зможемо виконувати власні зобов’язання по захисту НАТО… Ми будемо захищати кожен сантиметр території Альянсу», - підкреслив німецький міністр.

Слід зауважити, що останнім часом риторика німецьких політиків дещо змінилася: якщо перші місяці війни вище керівництво використовувало формулювання: «росія не повинна виграти, Україна не повинна програти», то наразі дедалі більше політиків використовують саме фразу: «Україна повинна перемогти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-