Саміт НАТО у Вільнюсі підтвердить підтримку України – Столтенберг

Саміт НАТО у Вільнюсі підтвердить підтримку України – Столтенберг

Укрінформ
Країни НАТО роблять все можливе, щоб Україна отримала перемогу у війні, яку розв’язала російська федерація, і наступний саміт Альянсу у Вільнюсі підтвердить тверду підтримку союзників на адресу України.

Про це сьогодні під час дискусії на Мюнхенському безпековому форумі заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Успіх наступного саміту НАТО означатиме демонстрацію непохитної підтримки для України, і я абсолютно переконаний, що саме це відбудеться у Вільнюсі. Це також стосується наших зобов’язань із зміцнення системи стримування й оброни та розбудови партнерства з нашим партнерами в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Безпека не є регіональним питанням, вона є глобальною», - сказав Столтенберг.

Він окремо наголосив, що росія не має перемогти у війні проти України, тому що це могло б надіслати сигнал іншим тоталітарним режимам, які спостерігають, якою є ціна цього вторгнення для росії і яких результатів вона може досягти.

Читайте також: НАТО підтримує членство України в Альянсі, але спочатку країна має вистояти у війні – Столтенберг

Столтенберг нагадав, що реакцією НАТО на зростаючу агресію росії стало суттєве збільшення військової присутності Альянсу на його східному фланзі.

«Те, що змінюється зараз на Сході, – це присутність НАТО. Тому що ми бачили зростаючу агресивність росії і відповідали на це ще з 2014 року. Ми вперше в нашій історії розгорнули війська НАТО у східній частині Альянсу. Більшість цих військ прийшли із західних країн Альянсу. Тож НАТО демонструє єдність і готовність підставити плече підтримки. Ми маємо переконатися, що росія не зможе продовжувати свої агресивні дії проти країн у Європі, і надіслати дуже чіткий сигнал москві: НАТО готовий обороняти всю територію Альянсу, кожен її дюйм», - заявив Столтенберг.

Як повідомлялося, сьогодні у Німеччині продовжується зустріч провідних політиків Європи та світу в рамках Мюнхенської безпекової конференції, що присвячена найбільш актуальним проблемам європейської та світової безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-