Зеленський: Дипломатичний фронт допоміг створити танкову коаліцію, на черзі – авіаційна

Зеленський: Дипломатичний фронт допоміг створити танкову коаліцію, на черзі – авіаційна

Укрінформ
Безперервний дипломатичний фронт України вже зумовив створення танкової коаліції, на черзі – авіаційна. 

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час чергового звернення наприкінці 359-го дня війни. 

«Вже створена танкова коаліція для України, вже знімається табу щодо постачання далекобійних ракет, вже є нові здобутки в посиленні нашої артилерії та вже світ почув, наскільки необхідним для загальносвітової безпеки є створення авіаційної коаліції для України. Говорив і сьогодні про це з Прем’єр-міністром (Нідерландів Марком Рютте - ред.) Рютте і протягом тижня – з іншими лідерами. Продовжу ці перемовини наступного тижня», - сказав він. 

Відео: Офіс Президента

Заразом Зеленський зазначив, що продовжить консолідувати підтримку для ініціатив України в Генасамблеї ООН. Зокрема наступного тижня планують представити резолюцію, про ключовий сенс якої Президент сьогодні розповів главам урядів держав Карибської співдружності під час їхнього саміту. 

«Україна завжди базує свою зовнішню політику на повазі до всіх учасників міжнародних відносин. Усі нації є рівними й заслуговують на незалежне життя, на мирну співпрацю з іншими народами. Такий наш принцип зустрічає розуміння в усіх частинах світу. І я дякую кожній державі, кожному народу, які підтримують українські зусилля зі стабілізації міжнародних відносин», - підкреслив Президент.

Заразом очільник держави зауважив, що представив захисниць та захисників України на відкритті Мюнхенської безпекової конференції. Також він наголосив, що держава робить все можливе, щоб посилити воїнів на передовій. 

«Я знову й знову відзначаю наших бійців, які боронять Донеччину та Луганщину. 54-та окрема механізована бригада, 95-та окрема десантно-штурмова бригада, 25-та окрема повітрянодесантна бригада – я дякую вам, воїни! Я дякую вам всім, хто тримає наші позиції на фронті, хто знищує ворога й хто дає нам усім віру в перемогу. У перемогу України!», - додав Зеленський. 

Читайте також: Зеленський: Робимо все, щоб посилити наших воїнів на передовій

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів країн Карибської співдружності на 44-му саміті, де представив принципи української Формули миру та закликав до розширення співпраці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-