Цьогоріч росія здійснила вже 550 кібератак на Україну - СБУ

Цьогоріч росія здійснила вже 550 кібератак на Україну - СБУ

Укрінформ
рф не зменшує темпу здійснення кібератак на Україну, цього року вона здійснила понад 550 кібератак.

Про це повідомив в ефірі телемарафону начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, передає Укрінформ.

«В минулому році ми нейтралізували понад 4.5 тисячі кібератак та критичних кіберінцидентів. В цьому році маємо вже 550 кібератак. Тобто, рф продовжує тримати той самий темп атак. Основні об’єкти - це об’єкти логістики, енергетики, транспорту, військові об’єкти», - сказав він. 

Кіберармія рф складається з кадрових співробітників розвідних управлінь, підкреслив Вітюк. Всі найсерйозніші атаки здійснюють саме вони. Вони атакують Україну з 2014 року, вони мають необмежене фінансування, бо цьому питанні рф приділяє достатньо високу увагу.

Також до кібератак підключаються фінансово вмотивовані групи, які працюють на спецслужби. Це робиться для масовості атак. Вони поєднують кібератаки з інформаційними атаками, а також з ракетними обстрілами. Тобто, пояснив Вітюк, коли йдуть ракетні обстріли об’єктів енергетики, одночасно для посилення ефекту проводять і кібератаку. 

Читайте також: Торік кількість критичних кіберінцидентів з боку рф зросла на чверть – Держспецзв'язку

Вітюк зауважив, що «сьогодні Україна перетравлює в собі ворожий кіберпотенціал рф. Це добре розуміють наші партнери», - сказав він. Він уточнив, що, зокрема, в НАТО розуміють: якби український кіберзахист впав, то далі кібератаки пішли б на захід, а такого досвіду реагування, який маємо ми, у них немає. Тому більшість світових ІТ-гігантів, топових компаній з кібербезпеки допомагають Україні, сказав Вітюк.

Як повідомлялось, Google прогнозує збільшення кібератак росії на Україну та членів НАТО у 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-