росіяни не евакуюють поранених з-під Вугледара й Бахмута - Сили оборони

росіяни не евакуюють поранених з-під Вугледара й Бахмута - Сили оборони

Укрінформ
російські загарбники фактично не евакуюють своїх поранених бійців, тому більшість із них помирає, і втрати ворога можуть бути значно більшими, ніж в офіційних даних.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, коментуючи ситуацію поблизу Вугледара та Бахмута.

«Хочу сказати, що дані (щодо втрат ворога – ред.), які подаються, це наближені до реальних, але не враховані деякі речі. росіяни фактично не евакуюють своїх поранених бійців і більшість з них перетворюється на двохсотих. Про це повідомляють і полонені, які зараз у нас в полоні», - зазначив речник.

Читайте також: У районі Бахмута за добу сталося 36 зіткнень, вбиті майже 120 загарбників – ЗСУ

Також Дмитрашківський зауважив, що влучання снаряда у скупчення ворога не дозволяє визначати точну кількість знищених загарбників. Тому, на думку речника, втрати ворога можуть бути значно більші, ніж повідомляється.

Коментуючи ситуацію поблизу Вугледара та Бахмута, Дмитрашківський повідомив, що ворог зазнав там дуже великих втрат, тому атаки стають не такими інтенсивними.

«Ворог наступав великими силами, поніс значні втрати. На даний момент ворог має деяку кількість особового складу, який може наносити ураження, атакувати, але їх там не так багато. Вони можуть єдине що робити, - це вести турбуючий вогонь і тримати наші війська в тонусі, щоб мали розуміння, що перед ним ворог. Але повноцінної атаки, на мою думку, зараз не може бути на цих напрямках. Ворог поніс дійсно дуже великі втрати і щодня продовжує нести – як на Вугледарському, так і на Бахмутському напрямках», - наголосив Дмитрашківський.

Читайте також: Розвідка Британії вважає малоймовірним, що росія розширить участь авіації у війні

Зокрема, за його словами, на Вугледарському напрямку за вчорашній день ворог втратив щонайменше майже дві роти вбитими і пораненими.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року до 17 лютого 2023 року ліквідували близько 141 тисячі 260 російських військових, з них лише за минулу добу - 800 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-