У районі Бахмута за добу сталося 36 зіткнень, вбиті майже 120 загарбників – ЗСУ

У районі Бахмута за добу сталося 36 зіткнень, вбиті майже 120 загарбників – ЗСУ

Укрінформ
Під Бахмутом російські окупаційні війська посилюють свої позиції мотострілецькими і танковими підрозділами, тривають інтенсивні бої.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ.

«Можна констатувати, що під Бахмутом зараз поряд зі злочинною організацією «вагнер» окупанти посилюють свої позиції мотострілецькими і танковими підрозділами регулярних збройних сил. І звичайно регулярні війська росії забезпечують артилерійську та авіаційну підтримку як вагнерівцям, так і мотострілецьким військам», - сказав Череватий.

Він повідомив, що на Бахмутському відрізку фронту цієї доби відбулося 36 бойових зіткнень, 134 рази росіяни обстріляли наші позиції реактивною артилерією, 117 ворогів  було вбито, 199 зазнали поранень. Тільки в районі самого Бахмута відбулося 38 обстрілів і 21 боєзіткнення.

Читайте також: Прикордонники під Бахмутом захопили ворожий опорний пункт і взяли в полон «вагнерівця»

«На жаль, на цьому напрямку інтенсивні бої тривають. Якщо порівнювати з осіннім періодом чи літом, коли в росіян була можливість цілодобово поливати вогнем українські позиції по всій лінії фронту, то зараз вони більше концентруються на окремих ділянках. Але артилерійська війна великої інтенсивності все одно триває, хоча ми також бачимо, що у них проглядається тенденція до певного дефіциту снарядів», - розповів Череватий.

Він зауважив, що росіяни, безперечно, несуть великі втрати на Бахмутському напрямку, у них постійно відбувається ротація сил і засобів, підтягуються свіжі сили. Але, за його словами, на даний час важко сказати, чи наберуть росіяни спроможності щось кардинально змінити до 24 лютого на цій ділянці фронту.

Читайте також: Головним напрямком удару росіян на східному фронті є Бахмут - Череватий

«Для наших воїнів концентрація російських сил уже не є новиною. Бій, звісно, усе покаже, але за сім місяців Бахмут уже став символом героїзму і мужності», - підкреслив речник Східного угрупування військ.

Як повідомляв Укрінформ, у ході розв’язаної проти України повномасштабної війни Сили оборони знищили вже понад 140 тисяч російських військових, 3296 ворожих танків, 6517 бойових броньованих машин, 2306 артилерійських систем та багато іншої техніки загарбників.

Секретар РНБО Олексій Данілов припускає, що росія намагається взяти Бахмут до річниці війни - 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-