Пентагон спрогнозував, що можна очікувати від росії далі на полі бою

Пентагон спрогнозував, що можна очікувати від росії далі на полі бою

Укрінформ
Глава Пентагону Ллойд Остін прокоментував, чи можна вважати дії рф на полі бою початком нового наступу на Україну, і який розвиток ситуації можна очікувати у найближчій перспективі.

Про це він розповів у четвер під час пресконференції в Таллінні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується того, чи почала росія свій наступ. Те, що ми бачимо, як ви чули від мене раніше, росія продовжує вводити велику кількість військ на театр воєнних дій. Ці війська погано оснащені й погано треновані, і через це вони несуть багато втрат», - зауважив Остін. 

За його словами, у Пентагоні очікують, що такий розвиток ситуації триватиме й далі.

«Ми також бачили, як вони (росіяни – ред.) посилюють артилерійський вогонь у районі Бахмута», - додав міністр оборони США.

Читайте також: Остін у Талліні зустрівся з прем’єркою та міністром оборони Естонії - говорили про Україну

У цьому контексті він зазначив, що Бахмут, за оцінками американської сторони, залишатиметься зоною запеклих боїв упродовж певного часу.

Крім того, глава Пентагону підкреслив, що США, а також союзники й партнери «були дуже вражені тим, що побачили з боку українських сил». Він запевнив, що міжнародна коаліція робитиме все можливе, щоби забезпечити Україну озброєнням для досягнення успіху.

Міністр оборони США також звернув увагу на те, як зміцнився Північноатлантичний альянс на тлі війни, розв’язаної кремлем.

Читайте також: Результат війни в Україні важливий і для Європи, і для світу – глава Пентагону

«путін думав, що може розділити НАТО, але своєю агресією він досяг зовсім протилежного. Альянс НАТО зараз об’єднаний і сильніший, ніж я коли-небудь бачив», - наголосив Остін.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін у четвер відвідав з візитом Естонію. Перед цим, у вівторок, він провів дев’яте засідання Контактної групи з питань оборони України, а в середу взяв участь у міністерській зустрічі НАТО в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-