Норвегія допомагає Україні ППО, зброєю та у відновленні енергетики — Зеленський

Норвегія допомагає Україні ППО, зброєю та у відновленні енергетики — Зеленський

Відео
Укрінформ
Норвегія допомагає Україні системами протиповітряної оборони, протитанковою зброєю й артилерією, у відновленні енергетичної інфраструктури та готує прецедент довгострокової фінансової підтримки.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час онлайн-виступу на спеціальному засіданні норвезького парламенту - Стортингу, передає Укрінформ.

"Ви допомагаєте нам засобами протиповітряної оборони, і це захищає наші міста від російського терору. Ви допомагаєте нам із протитанковою зброєю й артилерією, і це рятує українців від експансії російських катівень і знущань на нашу землю. Ви допомагаєте нам із відновленням енергетики після ракетних ударів і влучань іранських ударних дронів, і це повертає людям нормальність життя", - сказав Зеленський.

У той же час він підкреслив, що рішення, проєкт якого наразі розглядає норвезька влада, щодо довготривалої фінансової підтримки України, створить прецедент.

Читайте також: Норвегія надасть Україні вісім танків Leopard 2 і чотири танки спецпризначення

За його словами, таке рішення важливе, бо дає відчуття, що "в тебе є завтра. Це дає відчуття, що завтра поруч із тобою – так само, як і сьогодні, – буде надійний партнер".

"Українці й норвежці – саме такі партнери. Спільні в цінностях, а тому спільні в захисті. Спільні в захисті, а отже, спільні в майбутній перемозі. І це буде надійною основою безпеки всіх у світі, якщо ваш погляд на стійкість стане орієнтиром і для інших захисників свободи", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляли ЗМІ, у четвер уряд Норвегії представляє свій п’ятирічний пакет допомоги Україні на 75 млрд норвезьких крон (майже 7 млрд євро).

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-