Щонайменше чотири держави уклали контракти на виробництво боєприпасів – Столтенберг

Щонайменше чотири держави уклали контракти на виробництво боєприпасів – Столтенберг

Укрінформ
На тлі надзвичайної інтенсивності використання боєприпасів у російській війні проти України є нагальна потреба наростити їх випуск. 

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«США, Франція, ФРН, Норвегія уже підписали контракти з промисловістю… Контракти підписані, виробництво нарощується», - поінформував Столтенберг. 

Зокрема, налагоджується випуск 155-міліметрових боєприпасів, що дає можливість поповнити власті запаси НАТО, але також надати підтримку Україні, якої вона дуже потребує для того, щоби перемогти ц війні. 

Очільник НАТО зазначив, що вже кілька місяців спостерігається надзвичайне велике використання боєприпасів. Партнери почали «реагувати» на ситуацію в осені минулого року, це займе час, «але справа рухається». Потрібні інвестиції, також доцільні спільні замовлення та закупівлі, підкреслив генсек.

Читайте також: США уклали контракти на виробництво боєприпасів для України на понад $500 мільйонів

Як повідомлялось, напередодні міністр оборони ФРН Борис Пісторіус повідомив, що Німеччина підписала контракт з концерном Rheinmetall щодо виробництва у Німеччині боєприпасів до САУ Gepard, які активно використовуються українською армією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-