Україна стане членом НАТО після перемоги – Столтенберг

Україна стане членом НАТО після перемоги – Столтенберг

Оновлено
Укрінформ
НАТО готове бачити Україну у своїх лавах, але умовою є її перемога у розв’язаній росією війні.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу 15 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По Україні позиція НАТО не змінилася: Україна стане членом Альянсу, але нині фокус має бути зробленим на тому, щоб гарантувати перемогу України у війні», - заявив генсек.

Для цього, зазначив він, Альянс має допомагати Україні захистити її суверенітет. Перемога, а відповідно і гарантування збереження України як суверенної незалежної держави, є, за його словами, єдиною можливістю інтегрувати країну та повністю включити її у євроатлантичне співтовариство.

Читайте також: НАТО продовжить допомогу Україні та зміцнить власну оборону – Столтенберг

«Отже, головним, найактуальнішим фокусом союзників по НАТО є гарантування отримання Україною зброї, боєприпасів, яких вона потребує для того, щоби відкинути російських загарбників», - сказав Столтенберг.

Він також наголосив, що Альянс працює з Україною щодо довгострокового партнерства, яке допомагає Україні перейти від озброєнь, доктрин і стандартів радянських часів до стандартів НАТО, провести оборонну та безпекову реформи. Це наблизить Україну до Альянсу, зазначив Столтенберг.

«Найкращим доказом, що підтримка працює, є успіхи, які Україна демонструє на полі бою», - сказав генсек.

Він також зауважив, що союзники постійно і тісно працюють з керівництвом України, зокрема, в питанні прозорості та підзвітності.

Читайте також: Україна має можливість вирівняти баланс сил на полі бою – генсек НАТО

Столтенберг повторив, що двері Альянсу відкриті, і нагадав, що нещодавно його новими членами стали Чорногорія і Північна Македонія, проти членства яких активно виступала росія, ще дві країни - Фінляндія і Швеція - дуже близькі до вступу і вже залучені до різних процесів та все більше інтегруються до структур НАТО.

Як повідомлялося, у середу, 15 лютого, в Брюсселі пройшло засідання Північноатлантичної ради за участю міністрів оборони країн Альянсу, на яке були запрошені майбутні члени Фінляндія та Швеція.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-