Внаслідок агресії рф у 8% українців зруйноване і пошкоджене житло

Внаслідок агресії рф у 8% українців зруйноване і пошкоджене житло

Опитування
Укрінформ
Нині внаслідок повномасштабного вторгнення росії у 2% українців житло повністю зруйноване, у 6% - пошкоджене. 

Про це під час пресконференції повідомив директор Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, представляючи результати опитування, передає кореспондент Укрінформу.

«2% українців на сьогодні мають повністю зруйноване житло. 6% говорять про те, що їх житло частково пошкоджене. Вже є 2% українців, у яких було зруйноване, але вже відновлене», - сказав він.

Читайте також: Збройним силам довіряють 96% українців

За його словами, зростає кількість людей, які подають заяви про відшкодування збитків не в державні інституції чи правоохоронні органи, а в мобільний додаток «Дія».

Директор групи "Рейтинг" підкреслив, що жителі півдня та сходу України мають найбільше зруйнованого або пошкодженого житла, тому найбільше подають заявок і потребують допомоги держави.

Антипович повідомив, що загалом було опитано 2 тисячі респондентів, загальна похибка дослідження може становити 2,2%. Метод опитування – телефонні інтерв’ю.

Читайте також: Серед українців, які мали роботу до війни, третина зараз - безробітні

Як повідомлялося, експерти заявляють, що держава має напрацювати ефективний механізм компенсації за зруйноване чи пошкоджене внаслідок російських обстрілів житло. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-