Генерал Годжес назвав оптимістичний і песимістичний сценарії для України

Генерал Годжес назвав оптимістичний і песимістичний сценарії для України

Укрінформ
Для швидкого закінчення війни Україні потрібна високоточна зброя великого радіуса дії, яка дасть змогу наприкінці весни – на початку літа ізолювати, а потім визволити тимчасово окупований Крим.

Таку думку висловив екскомандувач військ США в Європі генерал Бен Годжес в інтерв’ю Ukrlife.TV, передає Укрінформ.

За словами Годжеса, озвучувана деякими політиками ідея, що якщо перестати надавати Україні зброю військові дії припиняться і настане мир, є хибною. 

«Навпаки, якщо ми перестанемо постачати Україні зброю, війна буде тривалою, тому що українці не здадуться – вони знають, що таке Буча, вони бачили це і будуть надалі чинити опір незалежно від того, буде зброя чи ні. Тому найкращий спосіб закінчити війну – це дати (Україні – ред.) більше зброї. Щоб закінчити війну, щоб припинити вбивства, треба дати Україні перемогти, і перемогти швидко, а не давати зброю «по ложечці на місяць», - сказав Годжес

Коментуючи оптимістичний і песимістичний сценарії для України на наступні шість місяців, екскомандувач військ США в Європі вкотре повторив, що боротьба за визволення Криму від незаконної окупації стане ключовою у нинішній війні.

Читайте також: Крим буде ключовим в українсько-російській війні - генерал Годжес

«Оптимістичний сценарій – це якщо Україна отримає високоточну зброю великого радіуса дії, почне «виносити» російські штаби, склади з озброєнням, щоб флот рф не міг оперувати з Севастополя, російська логістика у Джанкої не могла накопичувати боєприпаси, а російська авіація не могла злітати з військового аеродрому в Саках», - зазначив він.

Годжес додав, що наявність в України високоточної зброї великого радіуса дії також ускладнить відновлення моста через Керченську протоку і перекидання російських військ через сухопутний коридор і Мелітополь.

«Для мене це найкращий сценарій. Тоді десь наприкінці весни – на початку літа українці мають вийти на межу з Кримом і остаточно ізолювати півострів», - спрогнозував екскомандувач військ США в Європі.

За його словами, якщо все це станеться, Крим може бути визволений до кінця літа. 

«Гірший сценарій – це якщо Захід втратить бажання допомагати Україні. Але це навряд чи можливо», - зазначив Годжес.  

Читайте також: Годжес анонсував, що авіації та флоту рф у Криму скоро стане «дуже некомфортно»

Як повідомлялося, раніше екскомандувач військ США в Європі генерал Бен Годжес розкритикував адміністрацію президента Джо Байдена за небажання надавати Україні зброю із великим радіусом дії, зауваживши що через це “гинуть безневинні українці”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-