росія тримає свої кораблі в Чорному морі подалі від українських Сил оборони – Гуменюк

росія тримає свої кораблі в Чорному морі подалі від українських Сил оборони – Гуменюк

Укрінформ
російські окупаційні війська тримають на бойовому чергуванні кораблі російського чорноморського флоту, однак розташовують їх далі на схід, побоюючись ураження українськими ракетами.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Вороже корабельне угруповання тримається дуже східніше, вони заглиблюються в більш ракетобезпечний для себе район, оскільки наративи про те, що ми очікуємо прибуття далекобійної зброї, все ж таки на них впливають. Тому ворог намагається перемістити своє корабельне угруповання глибше, у бік Новоросійська», – повідомила Гуменюк.

Вона додала, що нині в Чорному морі перебувають на бойовому чергуванні вісім кораблів російського чорноморського флоту, серед яких є носії ракет типу «Калібр». Тому громадянам не варто втрачати пильність і необхідно дотримуватись правил безпеки під час сигналів повітряної тривоги.

«Навіть враховуючи, що ворог витримує паузу 10-14 днів між масованими ракетними атаками, вони можуть застосовувати невеличкі групи БПЛА, які вони випускають час від часу для відшукування нашої системи протиповітряної оборони або з метою враження об’єктів критичної інфраструктури», – пояснила речниця.

Своєю чергою у пресслужбі командування ВМС ЗСУ уточнили, що станом на 14 лютого, в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 7 ворожих кораблів, з них 1 носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 8 ракет; в Азовському морі – 1 ворожий корабель; в Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 72 ракети.

Зазначається, що за добу в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 39 суден, з них 13 суден рухались із протоки Босфор; до Чорного моря – 11 суден, з них 6 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: ЗСУ за добу ліквідували 740 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Гуменюк заявила, що росія готується до чергового масованого ракетного удару. Враховуючи тенденцію робити перерву між атаками близько двох тижнів, не виключено, що наступна ракетна атака може відбутися 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-