Глава Пентагону назвав країни «леопардової коаліції» для України

Глава Пентагону назвав країни «леопардової коаліції» для України

Укрінформ
Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди спільно працюють над наданням Україні основних бойових танків «Леопард».

Як передає кореспондент Укрінформу, про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав на початку засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» у вівторок у Брюсселі. 

«Консорціум країн, включаючи Німеччину, Польщу, Канаду, Португалію, Іспанію, Норвегію, Данію та Нідерланди працюють спільно над наданням Україні бойових танків «Леопард»», - заявив він.

Остін також додав, що Сполучені Штати, Чехія та Нідерланди разом передають Україні понад 90 танків Т-72. Свої Т-72 надає Україні і Польща.

Крім того, як зазначив очільник Міноборони США, Сполучене Королівство надає Україні роту основних бойовиків танків «Челленджер» та працює з рядом країн щодо передачі українським захисниками більше боєприпасів.

Читайте також: Остін на «Рамштайні»: Ми допоможемо Україні з контрнаступом

Він також повідомив, що Контактна група займається посиленням протиповітряної та протиракетної оборони України. Так, Сполучені Штати, Німеччина та Нідерланди працюють над наданням Україні систем Patriot, а Франція та Італія – систем SAMP/T.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого у Брюсселі відбудеться засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий «Рамштайн-9»).

Міністр оборони України Олексій Резніков, який відбув напередодні до Брюсселя, зазначив, що головними питаннями порядку денного є: захист українського неба, в тому числі – через залучення авіаційної платформи; розбудова «танкової коаліції»; формування запасу міцності щодо боєприпасів; тренінгові програми для українських воїнів; стабільність підтримки – логістика, обслуговування, ремонт, практична реалізація «Військового шенгену».

Оновлюється..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-