росія поширює фейк про будівництво траси для перекидання сил НАТО до Одеси

росія поширює фейк про будівництво траси для перекидання сил НАТО до Одеси

Укрінформ
російські ЗМІ поширюють фейкову інформацію про те, що Молдова та Румунія терміново будують трасу до Одеси, по якій перекидатимуть сили НАТО в Україну. 

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Новини про будівництво шосе для перекидання сил НАТО до Одеси – фейк», - підкреслюють в установі. 

За інформацією Центру стратегічних комунікацій, у своїх новинах пропагандисти посилаються на заяву міністра транспорту та інфраструктури Румунії Соріна Гріндяну.

За даними фактчекінгового проєкту StopFake, Гріндяну справді повідомив, що Румунія і Молдова розглядають можливість продовження будівництва румуно-молдовської траси до української Одеси. Про «переброску сил НАТО» чи будь-які інші військові цілі в заяві румунського міністра не йдеться.

Читайте також: У росії блогерку засудили на дев'ять років за «фейки» про армію

Про необхідність продовжити швидкісний автобан Unirii (A8), що з’єднує Румунію та Молдову, почали говорити ще у 2009 році – тобто задовго до початку російсько-української війни. На сьогодні проєкти з будівництва різних ділянок майбутнього шосе проходять численні процедури затвердження, самі роботи ще не почалися. 

Як повідомлялося, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав головні фейки та наративи пропаганди рф за 9 лютого

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-