Українські танкісти наступного тижня почнуть опановувати Leopard 2 у Німеччині - ЗМІ

Українські танкісти наступного тижня почнуть опановувати Leopard 2 у Німеччині - ЗМІ

Укрінформ
Уже наступного тижня Німеччина розпочне навчати українських військовослужбовців використовувати та обслуговувати основний бойовий танк Leopard 2.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Spiegel.

“Бундесвер розпочне навчати українців використовувати основний бойовий танк Leopard 2 наступного тижня. За даними Spiegel, першу групу українських військових разом із технікою вже було доставлено із Польщі до Німеччини. У середині тижня навчання на Leopard розпочнеться на військовій базі Мунстер в Нижній Саксонії, де українців уже навчають використовувати бойову машину піхоти Marder”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Військовослужбовці ЗСУ у Британії відпрацьовують бойові дії у «місті»

Зазначається, що Бундесвер запланував для українських військових, дехто з яких прибуває із передової у Бахмуті, “турбокурс”.

“Всього за шість-вісім тижнів вони мають вивчити основи використання складних систем озброєння й взаємодії із бойовим танком Leopard. Має бути також покрите практичне використання БМП Marder”, - стверджує видання.

Читайте також: Українські військові опановують західні танки упродовж тижнів, а не місяців - Данілов

Через брак часу українським військовим викладатимуть лише основи, оскільки повноцінне тренування займає кілька років.

“Якщо все піде згідно із планом, навчені військові мають повернутися на фронт в Україні разом із бойовими танками Leopard до кінця березня”, - зауважує Spiegel.

Читайте також: Rheinmetall веде переговори з Києвом про поставку найсучасніших танків Panther

Як повідомлялось, раніше західні партнери досягли згоди щодо передачі Україні основних бойових танків. Наразі ведуться пошуки такої техніки як із запасів армій країн, які готові долучитися до «танкової коаліції», так і на складах промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-