Залужний обговорив з Міллі загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі через надводні дрони рф

Залужний обговорив з Міллі загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі через надводні дрони рф

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів розмову із головою об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі, під час якої поділився занепокоєнням у зв'язку з використанням росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі.  

Як передає Укрінформ, про це Залужний написав у Телеграмі.

«Поспілкувався телефоном з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Міллі. Поінформував свого колегу про підсумки останньої масованої ракетної атаки ворога, підкреслив значення засобів протиповітряної оборони та вкотре подякував за їхнє надання. Поділився занепокоєнням у звʼязку з використанням росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Польщі Залужний зустрівся із генералом Міллі

За його словами, вони також «обговорили перебіг бойових дій. Найбільш напружена ситуація сьогодні на Донецькому напрямку, тут ворог здійснює щодня до 50 атак. Запеклі бої тривають в районі Вугледара і Марʼїнки».

«Ми надійно тримаємо оборону. На деяких ділянках фронту нам вдалося відновити раніше втрачені позиції і закріпитися там. Попри постійний тиск ворога, ми продовжуємо утримувати під контролем Бахмут і вживаємо заходів для стабілізації лінії фронту довкола цього міста», - заявив Залужний.

На його думку, «запорука успіху на полі бою - ефективне вогневе ураження, що потребує відповідної кількості озброєння та боєприпасів».

Головнокомандувач ЗСУ «подякував генералу Міллі за розуміння потреб Сил оборони для відсічі російської збройної агресії, значний персональний внесок у наближення нашої Перемоги і непохитну підтримку України».

Читайте також: Залужний і Єрмак обговорили з Міллі й Салліваном можливі дії ворога у найближчій перспективі

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, 10 лютого росіяни завдали чергового масованого ракетного удару по України, здійснили пуски 106 ракет, зокрема по цивільній інфраструктурі. Ворог застосував 32 зенітні керовані ракети С-300 та 74 крилаті ракети повітряного і морського базування, 61 з яких знищили українські захисники. Крім того, російські загарбники завдали 59 авіаційних ударів, 28 з них із застосуванням БПЛА типу «Шахед-136». 22 дрони збито. Також ворог здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-