росіяни в білорусі почали імітувати зліт носіїв «Кинджалів» - моніторингова група

росіяни в білорусі почали імітувати зліт носіїв «Кинджалів» - моніторингова група

Укрінформ
росіяни почали імітувати в білорусі зліт винищувачів МіГ-31К, які є носієм ракет “Кинджал”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на моніторингову групу “Беларускі Гаюн”. 

“Вчора вранці до Мачулищ з Барановичів прилетіла група винищувачів. Протягом дня ці винищувачі робили зльоти з аеродрому Мачулищи, і звук зльоту був дуже схожий на зльоти МіГ-31К та А-50.

Ми вважаємо, що вчора винищувачі з Барановичів на аеродромі в Мачулищах проводили тренувально-імітаційні вильоти. І, ймовірно, мета була зімітувати зліт МіГ-31К при зльоті стандартного винищувача типу Су”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учора, 10 лютого, у другій половині дня було повідомлено про два групові вильоти авіації ПКС РФ з аеродрому Мачулищі о 13 та 16 годині. Ці вильоти мали низку дивацтв, на які згодом звернули увагу (найочевидніше - вони не повернулися до Мачулищ).

Різні фактори говорять про те, що теорія вірна, і в даному випадку вкрай складно було відрізнити Су від МіГ без візуального спостереження (яке неможливо через туман, сніг, дощ і т.д.).

Вже майже рік моніторингова група “Беларускі Гаюн” безперервно веде діяльність із фіксації військової активності на території білорусі.

Читайте також: росіяни бережуть ракети «Кинджал» для ураження важливих стратегічних об’єктів — Ігнат

“За цей час була безліч спроб вкинути нам вкидання, дезінформувати і дезорієнтувати в поточній ситуації. Ми, у свою чергу, відповідаємо на це постійним поліпшенням методів перевірки/верифікації даних”, - зазначають у моніторинговій групі.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони України не фіксує на території білорусі сформованих ударних угруповань для наступу на Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-