росіяни бережуть ракети «Кинджал» для ураження важливих стратегічних об’єктів — Ігнат

росіяни бережуть ракети «Кинджал» для ураження важливих стратегічних об’єктів — Ігнат

Укрінформ
У росіян мало ракет «Кинджал», вони бережуть їх для ураження найбільш важливих стратегічних об’єктів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Кинджалів» не так і багато. Це зброя, якою дуже хизувався путін, називаючи цю ракету гіперзвуковою. Але їх банально мало, тому росіяни бережуть їх для ураження найбільш важливих для них цілей. І цього разу найбільш важливими стратегічними цілями, на жаль, для них були один з об’єктів у Запоріжжі і один з об’єктів енергетичної інфраструктури Києва. Це у них така стратегічна ціль – залишити людей, якийсь район у столиці без світла», - сказав він.

Ігнат додав, що збити таку ракету фактично неможливо, бо немає засобів для збиття таких надзвичайно швидкісних об’єктів. Тим більше, що «Кинджал» - це ракета, яка летить по балістичній траєкторії. «Тобто, винищувач МіГ-31 доставляє її до верхніх шарів атмосфери, там її запускає, і вона вже летить, заходить на ціль і з величезною швидкістю опускається на неї», - зазначив речник.

Відповідаючи на запитання, про що може свідчити те, що у четвер під Києвом збили ракету Х-55 з імітатором ядерної бойової частини, представник Командування ПС ЗСУ висловив думку, що її використовують для того, щоб розосередити нашу ППО.

Читайте також: У розвідці заявили, що рф виготовляє за місяць до 20 «Калібрів» та близько 30 ракет Х-101

«Вона може використовуватися і як хибна ціль. Щоб ми витрачали на них навіть ракети», - сказав він.

Ігнат додав, що Київ завжди залишається центром атак для росіян. «Для ворога це пріоритетна ціль - саме столиця, її критична інфраструктура», - зазначив речник.

Як повідомлялося, зранку 26 січня в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога через масовану ракетну атаку російських військ. Були зафіксовані влучання на Вінниччині, Одещині, у Києві.

У столиці внаслідок влучання російської ракети в Голосіївському районі одна людина загинула, дві - поранені.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував, що сили протиповітряної оборони України знищили 47 із 55 ракет, запущених у четвер по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-