рф може відкрити новий фронт в Україні, аби відволікти увагу ЗСУ від Донбасу - NYT

рф може відкрити новий фронт в Україні, аби відволікти увагу ЗСУ від Донбасу - NYT

Укрінформ
росія накопичує в Україні та довкола неї величезну кількість особового складу та техніки, готуючись до масованого наступу на українські позиції.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у статті The New York Times.

“Накопичивши близько 320 тис. солдатів в Україні та 150 тис. у навчальних таборах, кремль може спробувати захопити українські позиції масованістю наступу”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: путін доручив герасимову до березня захопити Донбас - розвідка

Зазначається, що росія розміщує десятки тисяч військових таким чином, який вказує на її можливий намір одночасно наступати з півночі та півдня, оточуючи українські сили на Донбасі.

Іншим варіантом наступу може стати відкриття нового фронту для відволікання українських сил.

“Відкриття нового фронту, вірогідно, означатиме наступ із території росії, тож українці уважно стежать за пересуваннями навколо прикордонного міста Суми, а також за спробами повернутися на Харківщину”, - стверджує NYT.

Читайте також: Широкомасштабного наступу росіян не буде, його слід очікувати на конкретних напрямках — Резніков

Видання додає, що росіян накопичують особовий склад, у тому числі щойно мобілізованих, поза межами досяжності ракет HIMARS.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявляв, що навесні та влітку 2023 року росія планує мобілізувати до війська від 300 до 500 тисяч людей для забезпечення наступальних операцій на сході та півдні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-