Не лише С-300: загарбники використали під час атаки на Харків ракету «Калібр»

Не лише С-300: загарбники використали під час атаки на Харків ракету «Калібр»

Укрінформ
По Харкову 10 лютого загарбники, окрім С-300, завдали також удар ракетою "Калібр", пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури та підприємство.

Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, передає Укрінформ.

"Сьогодні близько четвертої та десятої години ранку російські війська здійснили обстріл Харкова. Більшість ракет влучила по об'єктах критичної інфраструктури. Також було влучання по одному з підприємств у Слобідському районі та залишки однієї з ракет впали на територію приватного домоволодіння", - розповів Чубенко.

За його даними, внаслідок обстрілів до десяти співробітників об'єкту критичної інфраструктури опинилися під завалами, їх дістали рятувальники ДСНС.

"Попередньо, більшість ракет було запущено з території Бєлгородської області рф. Це ракети С-300. Також є інформація, що одне з влучань було крилатою ракетою "Калібр", - зазначив Чубенко.

За фактом ударів по цивільній інфраструктурі відкрито кримінальні провадження за статтею "Порушення законів і звичаїв війни".

Читайте також: По Україні вночі росіяни випустили рекордну кількість ракет С-300 – Ігнат

Як повідомлялося, по об'єктах інфраструктури Харкова, в тому числі критичної, війська рф 10 лютого завдали ракетних ударів о четвертій і десятій ранку. Постраждали 8 осіб, двоє з них перебувають у тяжкому стані, шестеро - в стані середньої важкості.

У Харкові станом на ранок без опалення та гарячої води залишилися біля тисячі будинків. В Індустріальному районі через знеструмлення насосних станції проблеми з водопостачанням. Станом на 12 годину в місті без енергопостачання були 150 тисяч споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-