Від початку війни в Україні загинули 228 спортсменів і тренерів - Зеленський

Від початку війни в Україні загинули 228 спортсменів і тренерів - Зеленський

Відео
Укрінформ
Від початку повномасштабної війни росії проти України загинули 228 українських спортсменів і тренерів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до учасників саміту міністрів спорту держав-партнерів, повідомляє Укрінформ.

"228 українських спортсменів і тренерів загинули за рік російської агресії проти України! 228!" - підкреслив глава держави.

Відео: ОП

Водночас він зауважив, що фактично немає російських спортсменів, які б виступили із засудженням терору, який розв’язала рф. Лунають, за його словами, хіба поодинокі голоси, і вони швидко згасають.

Натомість, як наголосив Президент, багато російських атлетів пов’язані зі спортивними клубами російської армії та силових структур, мають військове чи інше спеціальне звання.

Читайте також: Внаслідок масованого ракетного обстрілу рф є жертви - Зеленський

Як повідомлялося, 25 січня Міжнародний олімпійський комітет заявив, що російські та білоруські спортсмени після азійської кваліфікації зможуть брати участь в Олімпійських іграх — 2024 в Парижі.

Позиція МОК зазнала критики з боку української влади, а також міжнародних партнерів. Зокрема, країни Балтії та Польща, а також представники олімпійських комітетів Норвегії, Швеції, Ісландії, Фінляндії та Данії офіційно звернулися до МОК із закликом не допускати на Олімпіаду представників країни-агресора та її союзника.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-