У Нацгвардії розповіли, як готуватимуть бійців до «Гвардії наступу»

У Нацгвардії розповіли, як готуватимуть бійців до «Гвардії наступу»

Фото
Укрінформ
У рамках формування підрозділів «Гвардії наступу» бригади Нацгвардії спочатку будуть комплектуватися, а потім відбудуть на один з полігонів Збройних сил України, де і почнеться їхня підготовка.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив полковник, командир 4 бригади оперативного призначення Національної гвардії України «Рубіж» Артем Іллюхін.

«Щодо підготовки бійців цих бригад, то спочатку ці підрозділи комплектуються – рота, батальйон тощо. Потім вони відбувають на один з полігонів ЗСУ - і починається підготовка. Вона включає у себе, зокрема, одиночну підготовку військовослужбовця, тобто - індивідуальну піхотну підготовку», - сказав представник НГУ.

Полковник Нацгвардії зазначив, що паралельно з цим починають готуватися і молодші командири та сержанти, а також - фахівці, які були призначені на посади гранатометників, кулеметників, снайперів тощо.

Після закінчення одиночної підготовки військових, яка триватиме до двох тижнів, почнеться підготовка у складі відділення, яка має закінчитися бойовими стрільбами відділень, заявив він.

«Потім переходимо до іншої фази – підготовки у складі підрозділу взвод. Цей етап закінчується тактичними навчаннями взводів з бойовою стрільбою. Потім переходимо до злагодження підрозділів у складі роти. Після того – до злагодження у складі батальйону», - поінформував командир 4 бригади оперативного призначення НГУ «Рубіж».

Читайте також: Функція “Гвардії наступу” – забезпечувати швидкість наступу ЗСУ

За його словами, паралельно з одиночною підготовкою упродовж перших двох тижнів починається підготовка сформованого штабу батальйону за системою прийняття рішення країн-партнерів НАТО, з урахуванням досвіду виконання бойових завдань у попередні роки і з досвідом, здобутим після 24 лютого.

Окремо Іллюхін сказав, що підготовка до наступальних дій відрізняється від підготовки для оборони. «Все це включається в етапи підготовки, починаючи від малих тактичних груп і закінчуючи вже у складі підрозділу взвод, рота», - уточнив військовик.

Читайте також: У «Гвардію наступу» записалися вже 17 тисяч претендентів

Як повідомлялося, 2 лютого у Міністерстві внутрішніх справ заявили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу», до яких можуть вступати добровольці. Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії.

9 лютого речник НГУ Руслан Музичук сказав, що серед охочих вступити до «Гвардії наступу» є й жінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-