Серед охочих вступити до «Гвардії наступу» є і жінки

Серед охочих вступити до «Гвардії наступу» є і жінки

Укрінформ
Серед громадян, які бажають вступити до штурмових бригад «Гвардії наступу», є і жінки.

Про це у телемарафоні заявив речник Нацгвардії України Руслан Музичук, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу відзначити, що серед бажаючих, які хочуть вступити до лав новостворених підрозділів, є також і жінки», - сказав Музичук.

За його словами, середній вік осіб, які подали анкети через відповідний сайт на вступ до «Гвардії наступу», становить приблизно 33 роки, наймолодшим — 18 років.

«Є навіть люди, яким за 60, - проте вони подають заявку на вступ до цих бригад, бо зазначають, що мають досвід проходження служби у військових формуваннях, правоохоронних органах, або ж виконували задавдання в АТО\ООС у попередні роки», - заявив речник.

Представник Нацгвардії поінформував, що зараз активність людей, які подають заявки до штурмових бригад, які формує МВС, є досить високою. Він уточнив, що значна частина із поданих заявок стосується саме вступу до лав НГУ.

«У цілому це об'єктивно, бо Нацгвардія формує 6 підрозділів, і ДПСУ та Нацполіція — відповідно по 1. Ці 8 штурмових бригад МВС будуть підготовлені відповідним чином, укомплектовані мотивованими бійцями», - відзначив Музичук.

Читайте також: Штурмові бригади «Гвардії наступу» мають стати у стрій вже 1 квітня - МВС

Окремо речник Нацгвардії сказав, що наразі зроблено все для того, щоб механізм подачі анкети був доступним для громадян і максимально простим — починаючи від сайту і закінчуючи ЦНАПами.

Він підкреслив, що людина має бути ментально і фізично готова проходити службу.

Відповідаючи на питання, представник НГУ поінформував, що якщо говорити про мобілізацію, то йдеться про те, що має збільшуватися чисельність ЗСУ і Нацгвардії та інших військових формувань.

«Ми бачимо, яка ситуація нараз точиться на лінії фронту, які задачі у нас мають бути. І маємо... також створювати резерви. Є військовослужбовці, які знаходяться на лінії фронту вже місяцями, і вони також мають бути замінені. Тому і мобілізація, і комплектування цих штурмових бригад, - вони виконують одне завдання, спрямоване на безпеку країни, на нашу перемогу», - заявив він.

Як повідомлялося, 2 лютого у Міністерстві внутрішніх справ заявили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу», до яких можуть вступати добровольці. Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-