росіяни за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила масовані атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 10 лютого.

У Хмельницькій області 10 лютого близько 4-ї години ранку ворожий дрон Shahed влучив в об'єкт критичної інфраструктури у Шепетівському районі. Пожежа ліквідована. Постраждалих немає.

У Кіровоградській області вночі під час повітряної тривоги у небі над Кропивницьким районом винищувач збив російський БПЛА.

Читайте також: російські військові за добу обстріляли Запорізьку область 119 разів

У Чернігівській області росіяни здійснили три обстріли, з мінометів били по Чернігівському та Новгород-Сіверському районах. Також зафіксовано скидання боєприпаса з БПЛА в Новгород-Сіверському районі. Жертв та руйнувань немає.

У Сумській області вчора вдень армія рф обстріляла Білопільську, Юнаківську, Великописарівську, Есманьську, Зноб-Новгородську, Глухівську та Шалигинську громади. Було зафіксовано 97 ударів, у тому числі скидання з БпЛА 5 вибухових пристроїв. Є поранені та руйнування.

В Юнаківській громаді внаслідок мінометного обстрілу одного із сіл місцевий житель дістав тілесні ушкодження, пошкоджено приватний будинок.

У Білопільській громаді через мінометний обстріл з території рф пошкоджено три приватні будинки та горіла господарська споруда.

В Есманьській громаді внаслідок обстрілу одного із населених пунктів пошкоджено кілька будівель.

Читайте також: ППО знищила вночі п’ять «Калібрів» і п’ять дронів Shahed

Внаслідок мінометного обстрілу одного із сіл Зноб-Новгородської громади пошкоджено господарську будівлю.

Вночі ворог здійснив масовану атаку по Запоріжжю. За годину у місті було зафіксовано 17 ударів, це найбільша кількість з початку повномасштабного вторгнення росії. Війська рф атакували об‘єкти енергетичної інфраструктури. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

За минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Дружелюбівка, Малинівка, Новоданилівка, Новодарівка, Степове, Мала Токмачка, Чарівне, Гуляйполе, Комишуваха, Ольгівське, Новоандріївка, Щербаки, Білогір'я, Червоне, Залізничне, Малі Щербаки, Кам'янське, Степногірськ. Надійшло 15 повідомлення про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області за минулу добу ворог тричі ударив по Марганцю з важкої артилерії, поранені чотири людини, зокрема дитина. Троє госпіталізовані у стані середньої тяжкості. Пошкоджено 18 приватних будинків, 9 господарських споруд, чотири автомобіля, три адмінбудівлі, спортшкола, магазин, кав'ярня, пошта, зруйновано кілька сонячних панелей, лінії електропередач, газопровід та водопровід. Детальна інформація уточнюється.

Ввечері росіяни запустили по Дніпропетровщині низку дронів Shahed. Сили ППО збили всi безпілотники ворога.

Читайте також: Війська рф обстріляли акваторію Очаківської громади

Внаслідок ракетної атаки у Криворізькому районі є влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури, серйозні руйнування. Поранений 46-річний працівник підприємства. Тривають роботи з ліквідації наслідків атаки.

У Піщанській громаді уламки ракети впали на дах двоповерхового будинку. Спалахнула пожежа. Без жертв.

Зранку ворог завдав ракетних ударів по Харкову та області, за попередніми даними, ракетами С-300. росіяни билі по критичній інфраструктурі. Внаслідок ударів знеструмлено 150 тисяч абонентів у Харкові. Постраждалих немає.

Минулої доби війська рф продовжували обстрілювати з мінометів та артилерії населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів. Під ворожим вогнем перебували близько 10 населених пунктів.

Також ворог завдавав ударів по Куп’янську. Майже зруйновано один житловий будинок. Обстріли здійснювалися і у смт Дворічна.

Вчора росіяни били з артилерії та мінометів по Харківському району. Під обстрілом були села Веселе та Красне.

Вчора вдень російські війська завдали 14 мінометних ударів по Богодухівському району. Обстріли зафіксовано у селах Уди та Червона Зоря.

Вночі загарбники обстріляли ракетами С-300 смт Борову Ізюмського району. Є влучання у проїжджу частину та приватний будинок. Без постраждалих.

Читайте також: Загарбники за добу вбили двох жителів Донеччини

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки у районах Стельмахівки і Діброви.

На Куп’янському та Лиманському напрямках під вогневе ураження росіян потрапили Новоселівське, Стельмахівка, Червонопопівка, Діброва і Серебрянське лісництво.

У Донецькій області бойові дії тривають вздовж усієї лінії фронту. Поблизу Соледара, Бахмута, Вугледара суттєвих змін немає.

Пізно ввечері і вночі російські війська здійснили ракетні обстріли Костянтинівки (руйнування промислових приміщень і теплотраси, без жертв), Слов'янська (пошкоджені приміщення промислового об'єкту і багатоповерхівка, попередньо — без жертв), Новогродівки (зруйновано будинок, двоє людей постраждали), Курахового (промислова зона, частково пошкоджені будівлі і обладнання промислового об'єкту, поранених та загиблих немає).

Крім того, ворог вів артилерійські обстріли Торського та Зарічного Лиманської громади, без жертв; Торецька (бив з артилерії і “Градів”, пошкоджено будівлю центру комплектування, багатоповерхівку та приватні будинки); Красногорівки (влучання у триповерховий житловий будинок та на територію старого ринку. Постраждалих немає).

За добу на Донеччині двоє цивільних загинули та 11 дістали поранення.

У Миколаївській області вночі та вранці ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії та береговій смузі Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області ситуація залишається складною. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Херсонському напрямку від ворожого вогню постраждали райони 22 населених пунктів, зокрема Качкарівка, Токарівка, Веселе, Антонівка, Садове, Берегове, Комишани та Херсон.

Читайте також: росіяни вдарили безпілотниками по Хмельниччиніпоцілили в критичну інфраструктуру

У Херсоні поранення дістала одна людина, її доставили до лікарні. Ворог знову атакував один із житлових кварталів, поцілив у пʼятиповерхівку в Шуменському мікрорайоні. На останньому поверсі будинку зайнялася пожежа, одна квартира вигоріла. Без жертв.

російська артилерія била по середмістю Берислава. Снаряди поцілили у складське приміщення магазину, де зберігалися пиломатеріали, сталася пожежа. Без жертв.

Також було влучання у приміщення фермерського господарства. Загинуло багато свійських тварин.

У селі Нова Камʼянка Бериславського району на російській міні підірвались двоє чоловіків віком 30 і 26 років. Їх госпіталізували.

За добу на Херсонщині через агресію рф одна людина загинула і троє дістали поранення.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 135 740 російських загарбників

Вчора вдень на Херсонщині силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування “Південь” був ліквідований ворожий розвідувально-ударний безпілотник “Оріон”.

Зі звільнених від росіян територій Херсонщини автотранспортом ще евакуювали 68 осіб, з них восьмеро дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-