Українські військові прибули до Бельгії - вчитимуться керувати підводними дронами

Українські військові прибули до Бельгії - вчитимуться керувати підводними дронами

Фото
Укрінформ
Група українських військовослужбовців приїхала до Бельгії в межах тренувальної місії Європейського Союзу. Бійці будуть навчатися користуватися підводними безпілотниками, передання яких Бельгія анонсувала в листопаді.  

Як передає Укрінформ, про це повідомила міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер у Твіттері.

«Сьогодні ми вітаємо солдатів з України в Бельгії у межах місії EUMAM. Вони проходитимуть навчання на підводних системах, поставлених Бельгією в Україну. Я висловила їм свою глибоку підтримку й віддала честь за мужність, виявлену протягом майже року», — написала міністерка.

Про передання Києву підводних дронів Дедондер повідомляла 26 листопада 2022 року. Тоді вона зазначала, що 10 підводних безпілотників виробництва бельгійської компанії ECA Robotics Belgium мають доставити в Україну до кінця травня 2023 року.

За словами міністерки, ці дрони можуть виявляти підводні загрози, як-от міни чи шпигунські пристрої. «Це абсолютно нова передова технологія, яка їм дуже допоможе», — стверджувала міністерка.

Читайте також: У Повітряних силах уже визначили фахівців, які вчитимуться керувати Patriot

А наприкінці січня 2023 року Бельгія оголосила про свій найбільший пакет військової допомоги для України на 92 мільйони євро. Йдеться зокрема про ракети середньої дальності класу «повітря — повітря» AMRAAM, протитанкове озброєння, кулемети й автоматичні гвинтівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-