Rheinmetall цього року зможе передати Україні 20 танків Leopard 1

Rheinmetall цього року зможе передати Україні 20 танків Leopard 1

Укрінформ
Перші 20 бойових танків Leopard 1 можуть бути передані Україні з запасів промисловості цього року.

Про це сказав генеральний директор промислової групи Rheinmetall Армін Паппергер діловому виданню Handelsblatt, передає Укрінформ.

«Зараз ми ведемо переговори з українським і німецьким урядами щодо контракту. Коли це буде завершено, ми зможемо підготувати і поставити 20 Leopard 1 цього року», - сказав директор.

На запитання, чи зможе Україна з цими підрозділами витримати натиск російських військ, він зазначив, що «з бойовими танками Leopard 1 і Leopard 2, а також БМП Marder і танками з інших країн НАТО Україна отримує потужності, які допоможуть їй впоратися з цим викликом, але цього буде недостатньо, адже росія має набагато більші запаси».

За його словами, потрібна подальша допомога, особливо з бойовими танками, і Rheinmetall готовий модернізувати та поставити ще 15 Leopard 2 (на додаток до 14, які обіцяє весною передати Бундесвер – ред).

Керівник концерну повідомив, що Україна спочатку зробила запит від 600 до 900 одиниць Leopard 2.

Паппергер зауважив, що як сусідка росії Україна завжди буде в зоні ризику, тому незалежно від того, буде Україна в НАТО чи ні, партнерам доведеться підтримувати країну, зокрема, будуючи нові танки. Складність полягає в тому, що серійного виробництва основних бойових танків у Європі більше немає, тому доведеться починати спочатку. Танки не виробляються серійно, як автомобілі. До війни експерти припускали, що промисловість вироблятиме від 800 до 1000 танків у Західній Європі протягом наступних 10 років, але цей прогноз вже застарів, попит різко зріс.

Щодо можливості налагодження виробництва перспективних танків Panther, директор припустив, що на початку можна буде збирати від трьох до п’яти Panther на місяць, а коли виробництво вже буде налагоджено, до семи танків на місяць.

«Україна й надалі потребуватиме захисту. Тому ми готові створити завод з виробництва Panther і в Україні. Передумовою для цього є, звісно, закінчення війни й наявність усіх дозволів на експорт», - сказав Паппергер.

Panther, розповів він, пропонує кращий захист і потужніші системи зброї, також у нього вбудований захист від дронів. Водночас цей танк значно дешевший за Leopard. Ціна за одиницю, яка зараз становить близько 16-17 мільйонів євро, буде знижуватися, коли буде зростати обсяг виробництва.

Глава концерну також розповів, що вони працюють над новими артилерійськими системами, які матимуть радіус дії 100 кілометрів і купують іспанського виробника боєприпасів Expal за 1,2 млрд євро.

Читайте також: Rheinmetall веде переговори з Києвом про поставку найсучасніших танків Panther

Як повідомлялось, кілька днів тому західні партнери досягли згоди щодо передачі Україні основних бойових танків. Наразі ведуться пошуки такої техніки як із запасів армій країн, які готові долучитися до «танкової коаліції», так і на складах промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-